VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Marshmallows smak av hallon och vanilj

 
 
Hemmagjorda marshmallows är så mycket godare än de man köper. Jag gillar inte köpta marshmallows men mina hemmagjorda blev helt fantastiska. 
 
Marshmallowsen är smaksatt med vanilj och hallon. Min favorit blev hallon smaken och tillsammans med den söta vaniljen blev det väldigt smarrigt. Den syrliga smaken av hallon lyfter verkligen uppmarshmallowsen. Dessutom är det helt naturligt ingen karamellfärg eller så utan bara hallon och lite gelatinpulver för att hålla ihop det.
 
Det man gör för att göra egna marshmallows är att man kokar upp en sockerlag, tillsätter gelatin, vispar upp äggvita sen i med sockerlagen i äggvitorna i en tunn stråle.
Sen ska den vispas i 20 minuter på låg fart sen får du en seg massa. Dela upp smeten i två delar, i den ena blir det vaniljsmak och den andra blir det hallon.
Sen ska det in i frysen några timmar. Klipp sedan önskade bitar.
Rulla i florsocker och krossade polkagrisar.
 
Ni måste prova! Det blir otroligt gott.
 
 

 
 
MARSHMALLOWS
 
750 g strösocker
3,75 dl vatten
40 g gelatinpulver
2 dl vatten
3 äggvitor
 
VANILJSMAK
1 msk vaniljsocker
 
HALLONSMAK
3,5 dl hallon
1 msk vatten
0,5 dl socker
1 msk gelatinpulver
 
DEKORATION
2 dl krossade polkagrisar
 
GÖR SÅ HÄR
 
Koka upp 750 g strösocker med 3,75 dl vatten och koka upp tills temperaturen når 122 grader. Under tiden löser du 40 gelatinpulver i 2 dl varmt vatten och håller det varmt. När sockerlagen är klar vispar du 3 äggvitor på hög hastighet..
Vispa ihop sockerlagen och gelatinblandingen.
 
Medan äggvitorna vispas hårt så häll försiktigt i sockerlagen i en tunn stråle långsamt. 
När sockerlagen är i så fortsätt att vispa fast med låg hastighet. Vispa i ca. 20 minuter. Det ska bli en seg massa. När du drar upp vispen ska det ta emot lite och sådär härligt seg.
Ta fram en 20’30 cm form och smörj med neutral olja och sikta över florsocker. 
 
När smeten är klar så ta fram två olika bunkar.
I den ena bunken tillsätter du 1 msk vaniljsocker och rör om.
 
För att göra hallonsmaken kokar du upp hallon, vatten, socker och gelatinpulver. Sila bort kärnorna. Låt det svalna. Häll sedan den andra bunken och rör om.
 
Börja lägg i vaniljmarshmallowsen i formen, Det är väldigt kletigt. Men ett tips är att använda en slät kniv och blöta den med varmt vatten och dra sedan jämnt.
Häll sedan i hallonmarshmallowsen.
 
Låt stå minst 4 timmar i frysen. 
Lossa smeten från formens sidor och klipp med en sax till små eller stora bitar. Rulla i florsocker och strö på krossade polkagrisar.
 
 
 

 
 
 

Kommentarer


  1. Carro 6 december, 2014 on 11:50 Svara

    Hur länge kan dessa förvaras i frysen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna