MARSHMALLOWS
750 g strösocker
3,75 dl vatten
40 g gelatinpulver
2 dl vatten
3 äggvitor
VANILJSMAK
1 msk vaniljsocker
HALLONSMAK
3,5 dl hallon
1 msk vatten
0,5 dl socker
1 msk gelatinpulver
DEKORATION
2 dl krossade polkagrisar
GÖR SÅ HÄR
Koka upp 750 g strösocker med 3,75 dl vatten och koka upp tills temperaturen når 122 grader. Under tiden löser du 40 gelatinpulver i 2 dl varmt vatten och håller det varmt. När sockerlagen är klar vispar du 3 äggvitor på hög hastighet..
Vispa ihop sockerlagen och gelatinblandingen.
Medan äggvitorna vispas hårt så häll försiktigt i sockerlagen i en tunn stråle långsamt.
När sockerlagen är i så fortsätt att vispa fast med låg hastighet. Vispa i ca. 20 minuter. Det ska bli en seg massa. När du drar upp vispen ska det ta emot lite och sådär härligt seg.
Ta fram en 20’30 cm form och smörj med neutral olja och sikta över florsocker.
När smeten är klar så ta fram två olika bunkar.
I den ena bunken tillsätter du 1 msk vaniljsocker och rör om.
För att göra hallonsmaken kokar du upp hallon, vatten, socker och gelatinpulver. Sila bort kärnorna. Låt det svalna. Häll sedan den andra bunken och rör om.
Börja lägg i vaniljmarshmallowsen i formen, Det är väldigt kletigt. Men ett tips är att använda en slät kniv och blöta den med varmt vatten och dra sedan jämnt.
Häll sedan i hallonmarshmallowsen.
Låt stå minst 4 timmar i frysen.
Lossa smeten från formens sidor och klipp med en sax till små eller stora bitar. Rulla i florsocker och strö på krossade polkagrisar.
Hur länge kan dessa förvaras i frysen?