VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Jordgubbsmoussetårta med savoiardikex doppade i vit choklad

  
 
 
Oktober är en speciell månad då vi kämpar lite extra för bröstcancerforskningen.
Därför vill jag bidra med lite rosa till bloggen också för att hedra dem som kämpar/kämpat mot bröstcancer. 
 
Tårtan innehåller en frisk och syrlig jordgubbsmousse som omringas av savoiardikex, doppade i vit choklad. 
När den ska serveras så är det fint att toppa med lite blommor eller smulade digistivekex.
 
Moussetårtan är enkel att göra, det enda som tar tid är att stelningen.
 
Jag hämtade inspirationen till denna tårtan på en tysk blogg. Kika in på hennes sida den är helt fantastisk!
 
 
 
JORDGUBBSMOUSSE TÅRTA 
(15 cm form, ca 8-10 pers)
 
300 g jordgubbar
6 st gelatinblad
3,5 dl grädde
1/2 rivet skal från citron
1 dl socker
 
15 st savoirdikex
150 g vit choklad
 
GÖR SÅHÄR
 
Lägg gelatinbladen i blöt.
Vispa upp grädden.
Koka upp jordgubbarna tillsammans med socker och rivet citronskal.
Ta av från kastrullen och mixa till en slät smet. Ta smeten i kastrullen igen och lägg i gelatinbladen. Rör om tills gelatinbladen har smält.
Låt den svalna helt.
Blanda tillsammans med vispgrädden.
Häll moussen i en form. Låt stå i kyl minst 3 timmar.
 
Ta av moussetårtan från formen. 
Smält den vita chokladen och doppa kexen i dem. Placera kexen runt om tårtan och ta ett band runt om tårtan.
Dekorera med blommor.
Det är väldigt gott med några digistivekex uppe på.
 
 

Kommentarer


  1. Louise Bondebjer 20 oktober, 2014 on 05:27 Svara

    Såå vackert! Vilken är adressen till den tyska bloggen, blev mycket intresserad:) Hälsning Louise

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna