VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Att lyckas med sina maränger

 
 
Maräng är så gott till glass, mousse och till tårta. En syrlig lemonmeringuepie med en söt maräng är en av mina favorit pajer. 
 
Att lyckas med maränger kan ibland vara svårt. Marängerna spricker, blir bruna och några kanske blir fula. Jag tänkte dela mig av några tips för att lyckas.
 
Använd rumstempererade äggvitor
Tillsätt citronsaft för att få ett fast skum och även för marängerna inte ska bli lika bruna.
Häll i sockret försiktigt i bunken och lite i taget så det inte blir sockerkristaller i marängen.
Vispa marängen tills du kan vända bunken upp och ner.
 
Ha låg temperatur i ugnen, endast 100 grader så de gräddas långsamt. Mina minimaränger tog ca 40 minuter i ugnen och när du kan lyfta upp marängen från bakplåtspappert är dem klara.
Sätt en plåt längst uppe i ugnen och en längst nere. Placera sen marängerna längst nere i ugnen.
 
 
 
 
Jag använder det här receptet
 
3 äggvitor
2 dl socker
1 tsk citronsaft
 
GÖR SÅHÄR

Seperara äggulor och äggvitor.
Vispa upp äggvitorna. 
Tillsätt sockret lite i taget.
Ta sist i citronsaften. Vispa tills du har en blank maräng.
Grädda i ugnen 100 grader ca. 45min-1 h beroende på storlek på marängerna.
 
 

Kommentarer


  1. Johanna 18 juni, 2014 on 20:30 Svara

    nice!

  2. Boel 18 juni, 2014 on 20:51 Svara

    Guuud vad fint och gott 😀

  3. Sine 19 juni, 2014 on 08:28 Svara

    Hvor er de smukke.. Det er en hel stjernehimmel.. 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna