Hej och välkomna till Sweet and Simple! Jag heter Sabina och bor i Skåne, Kristianstad tillsammans med min man och våra två barn. Min största passion här i livet är att baka och att fotografera. Välkomna till min lilla sockervärld!
Vilken fantastisk helg jag har haft fast den är ju inte slut än. Jag och min familj tog en tripp till Blekinge skärgård där vi hyrde en båt och fiskade torsk.
Min son har aldrig åkt båt eller fiskat förut och han älskade det. Det blev fyra torskar som fick följa med oss hem för att grillas. Lite nypotatis till, sallad och en kall gräddfilsås.
Gott? Ja bara förnamnet.
Vi var väldigt mätta efter måltiden så då fick det bli något lättare, fräsht och syrligt till efterrätt.
Så det fick bli en citron och passionsfruktspaj i ett glas. Curden gjorde jag tidigare i veckan så det var lätt att bara slänga ihop den här desserten. Lite smulade digistivekex, passioncurd och lite maräng på toppen som bränns med en brännare.
PASSION OCH CITRONMARÄNG PAJ I ETT GLAS
BOTTEN
8-10 digistivekex
PASSION OCH CITRONCURD
1 citron saft och skal
3 passionsfrukter
1 dl socker
1 ägg
1 äggula
25 g smör
MARÄNG
4 äggvitor
0,5 dl socker
GÖR SÅHÄR
Gör din curd först. Ta fram en kastrull med vatten och lägg på en värmetålig skål.
Tillsätt socker, citronsaft, passionsfrukter och citronskal.
När sockerkristallerna är borta tillsätt äggen och smöret. Låt stå på låg värme och rör om då och då. När den börjar tjockna är den klar. Min curd tog 15 min.
Vispa upp äggvitorna till hårt skum. Tillsätt lite socker i taget. När marängskålen går att vända upp och ner över huvudet är den klar.
Montering
Krossa digistivekex och fördela i glas.
Fördela curd och marängen. Ta fram en brännare och bränn på toppen. Servera genst.
oh va gott detdär ser ut *o*
Bra blogg du har! 🙂
Skulle vara jätte snällt om du skulle vilja kolla in min 🙂
Åhhh jaaa!! Måste vara hur gott som helst =)
gott