VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kladdkaka med chokladtryffel

 
 
Vilken helt fantastisk dag, jag och min familj har spenderat dagen ute  i skogen tillsammans med vårblommorna och fågelkvittret.
 
Skogen får mig släppa alla måsten, jag hör bara susen i träden och mina fotsteg.
 
Vi hade med oss en god picknick med nybryggt kaffe, några ostmackor och en frisk fruktsallad. Kaffe och fika smakar så mycket bättre i skogen.
 
När jag kom hem var jag full med härlig energi och ställde mig direkt i köket och bakade en kladdkaka med en krämig chokladtryffel. På toppen så tog jag på några goda chokladsnäckor. Mycket choklad och rätt mäktigt, men vad gör det?!
 
KLADDKAKA
 
100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
0,5 dl kakao
en nypa salt
 
CHOKLADTRYFFEL
1 msk smör
180 g mjölkchoklad
1/2 dl grädde
 
DEKORATION
10 st chokladsnäckor
 
GÖR SÅHÄR
 
Smält smöret. Låt svalna.
Knäck i äggen.
Blanda de torra ingredienserna och blanda sedan tillsammans med ägg och smörblandningen.
In i ugnen 175 grader ca.15 min. Den ska vara kladdig i mitten.
Låt den svalna och sedan in med den i frysen.
 
Smält choklad med grädde och smör till tryffeln.
Låt svalna helt innan du häller på den på kladdkakan.
Häll sedan över och låt stå i kyl ett par timmar.
Dekorera med chokladsnäckor.

Kommentarer


  1. Stella - Foto 23 mars, 2014 on 11:21 Svara

    Åh vad gott, och vackert! Älskar att du tar dig tid att verkligen göra det snyggt + är jätteduktig fotograf 🙂 Blir så mycket trevligare att läsa då

  2. Anonym 26 mars, 2014 on 12:04 Svara

    Hur länge ska den vara ute innan den har tinat upp när man tagit ut den från frysen?

  3. Elin 27 mars, 2014 on 11:49 Svara

    Åh vad gott det ser ut! Är det du som kommer på recepten eller gör du om "gamla" recept? 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna