VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Lyxiga amerikanska hamburgare

 
 
 
Hamburgare är god mat för hela familjen! Perfekt att grilla på sommaren, eller att steka när vädret inte är grillvänligt.
 
Här har vi hemmagjorda hamburgare med en karamelliserad röd lök, tomat, ost, dressing och ett knaprigt bacon på toppen.
 
Hemligheten med att få till en perfekt hamburgare som inte går sönder är att köttfärsen får stå med salt ett par timmar i kylen innan den ska stekas. Saltet binder köttfärsen och det blir mycket lättare att forma sina hamburgare.
 
När jag bakar bröd använder jag alltid vetemjöl special,  brödet blir så mycket mer luftigare och godare.
 
Hamburgaredressingen är verkligen supergod och den är så enkel att göra. Bostongurka, majonnäs, chilisås, salt och cream fraiche.
 
 
HAMBURGAREBRÖD
ca 10 st
 
50 g jäst
25 g smör
2 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
5 1/2 dl vetemjöl special
 
1 ägg
sesamfrön
 
HAMBURGARE
500 g nötfärs
2 tsk salt
2 tsk svartpeppar
 
HAMBURGAREDRESSING
1 dl bostongurka
1/2 dl majonnäs
3 msk chilisås
1 dl cream fraiche
nypa salt
 
KARAMILLISERAD LÖK
1 röd lök
1 tsk olivolja
1 tsk socker
1 tsk rödvinsväger
 
SNACKS
1 paket bacon
10 skivor ost
3 tomater
några salladsblad
 
 
GÖR SÅHÄR
 
Hamburgarebrödet
 
Smula jästen i en bunke.
Värm mjölk och smör på spisen till 37 grader.
Häll i bunken. Rör om.
Tillsätt nästan allt mjöl. Knåda 5 min eller i hushållsmaskin.
Jäs 30 min.
Rulla ca 8-10 bullar. Tillsätt lite mer mjöl om det behövs. Sätt ugnen på 250 grader
Jäs 20 min.
Pensla på ägg och strö över sesamfrön.
 
Grädda 8-10 min.
 
Hamburgare
Rör nötfärs och salt tillsammans. Låt stå i kyl 3 timmar.
Forma och platta hamburgare och stek ca 2 min på varje sida.
 
Lök
Skiva rödlök och stek tillsammans med oljan i 1 min.
Tillsätt socker och vinäger och stek i 2 min till.
 
bacon
Lägg ut baconskivorna på en plåt. Stek i ugnen 200 grader ca 10 min.
 
hamburgaredressing
Blanda cream fraiche, salt, hackade bostongurkor, majonnäs och chilisås.
 
montering
Lägg på hamburgaredressing på brödet och på med ett salladsblad. Lägg på en hamburgare och lägg på en skiva ost.
Lägg även på löken, mer hamburgaredressing, skivade tomater och bacon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


  1. Anne-Lee 12 mars, 2014 on 13:08 Svara

    Mm, nu blev jag hungrig! Tack för tipset 🙂

  2. Mathilda 25 april, 2014 on 22:34 Svara

    Hej! Jag bor inte i Sverige och har heller ingen aning vad vetemjöl special innebär. I England har vi något som heter self-rising flour. Är det samma grej? Tack på förhand!

    • Sweet and Simple 26 april, 2014 on 09:38 Svara

      Jag vet inte riktigt… Men det borde funka med vanligt mjöl med…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna