VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Himmelska kladdkakabullar

När jag tänker på bullar så tänker jag på min barndom, när jag fick vara med och baka tillsammans med min mamma.

Mina bästa tips för att få bullarna saftiga är att använda rumstempererat smör istället för att smälta det, använd vetemjöl special så bullarna blir luftiga och knåda degen 10 minuter extra innan det ska jäsa.

Här har vi luftiga vaniljbullar med en kladdkakefyllning som är doppade i socker. I kladdkakefyllningen är det även extra smör och socker för att få bullarna ännu saftigare. Vem kan motstå en varm vaniljbulle tillsammans med ett glas kall mjölk? Inte jag i alla fall!

Resultat blev väldigt gott, pricken över iet är när bullarna doppas i socker.

Det man får tänka på är att bre ut ett tunt lager kladdkakesmet för annars så flyter smeten ut. Det bästa är att ha bullarna i en pappersform. Om man vill ha mindre socker kan man hoppa över sockret som strös över smöret.

KLADDKAKE BULLAR

50 g jäst

5 dl mjölk

125 g smör

2 dl socker

1 msk vaniljsocker

Ca 15 dl vetemjöl special

½ tsk salt

 

FYLLNING

100 g smör

0,5-2 dl socker

1 ½ dl mjöl

4 msk kakao

1 msk vaniljsocker

2 ägg

+

2 dl socker

80g smör

Pensling

1 ägg

SOCKERTOPPING

50 g smält smör

2 dl socker

 

GÖR SÅHÄR

Värm upp mjölken till 37 grader.

Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken, sockret och vaniljsockret.

Klicka i smöret.

Häll i 13 dl mjöl och knåda 10 minuter eller kör i maskin.

Låt jäsa 30 min.

Kladdkakefyllning:

Smält 100 g smör till fyllningen och låt svalna. Knäck i äggen i smöret. Mät upp de torra ingredienserna. Vänd ner.

Kavla ut degen tillsammans med lite till mjöl. Kavla ut degen och bre på ett lager smör (80 g), strö över socker och ett lager kladdkakefyllningen.

Skär ut två stycken fyrkanter, lägg dem på varandra och skär remsor.

Ta tag änderna och rulla åt varsitt håll. Tryck fast ändan in under bullen. Låt jäsa under handduk i 20 minuter.

Pensla på ägg.

Grädda i 225 grader i 8-10 minuter.

Låt bullarna vila under duk i 10 min.

Smält smöret och doppa bullarna i socker

 


Kommentarer


  1. Helle 25 februari, 2014 on 13:21 Svara

    Dessa ser supergoda ut. De ska absolut provas nån dag.

    Jag måste säga att din blogg är en verklig inspiration, alltid välgenomtänkta och fina bilder samt goda recept.

  2. Anonym 25 februari, 2014 on 14:45 Svara

    Mums 🙂 Ha en bra dag 🙂

  3. Katarina 25 februari, 2014 on 16:16 Svara

    Ser mycket goda ut, yum 🙂

  4. Karin@Pampas Deli 25 februari, 2014 on 22:18 Svara

    O vad det låter gott. Håller själv på att baka bullar nu och gjorde det fundamentala misstaget att ha för mycket fyllning… går nog att äta ändå hoppas jag ;D
    Kram.

  5. kaffehörnan 26 februari, 2014 on 05:23 Svara

    Ser jättegott ut

  6. Anne-Lie 26 februari, 2014 on 08:01 Svara

    Mmm ska baka dessa till dotterns kalas! Kan man frysa in dem och pensla på sockret sen eller hur gör man då? ?

  7. Tommy 26 februari, 2014 on 11:11 Svara

    såg gott ut 🙂

  8. Johanna 26 februari, 2014 on 15:12 Svara

    Låter så gott, måste prova!

  9. Anonym 26 februari, 2014 on 23:21 Svara

    Mums:)

  10. Anonym 27 februari, 2014 on 21:31 Svara

    ser gudomligt ut ju *-*

  11. Alma 27 februari, 2014 on 21:37 Svara

    Riktigt bra tips !

  12. Anonym 27 februari, 2014 on 21:46 Svara

    Underbara bilder!

  13. ida 27 februari, 2014 on 21:46 Svara

    se så gott ut måst prova att gör dem.

  14. Sandra Karlsson 27 februari, 2014 on 21:50 Svara

    Åh, vad det ser gott ut! 🙂

  15. Sofie 27 februari, 2014 on 21:57 Svara

    Gud det här måste jag verkligen prova! Bara vattnas i munnen på mig! Haha:)

  16. Sandras Matkrypin 1 mars, 2014 on 10:25 Svara

    Alltså wow! Dessa bullar bara måste jag göra!

  17. Fröken Grön 4 mars, 2014 on 08:59 Svara

    Mums! 🙂

  18. jossan 23 mars, 2014 on 23:43 Svara

    MEN SÅ GOTT!! Åh, jag får verkligen lust att testa verkligen allt du lagat/bakat, inspiration till hög nivå! Bra jobbat! :DD

  19. Angeliqa 16 april, 2014 on 13:29 Svara

    Shit så gott, ska aboslut testas 😀
    du gör helt fantastiska bakverk alltid! helt otroliga, och snygga bilder också.

  20. angeliqa 17 april, 2014 on 22:44 Svara

    Så, nu är dessa testade. Mina var inte i närheten så snygga men fy så goda!

    • Sweet and Simple 17 april, 2014 on 22:44 Svara

      Tror jag nog dem är. Så sugen jag blev på dem nu 😉

  21. Nazzo 14 maj, 2014 on 12:45 Svara

    Jag behöver steg för steg lära mig exakt hur man gör bullarna så fina

  22. Nazzo 14 maj, 2014 on 13:03 Svara

    jag tänkte göra bullarna nu, men jag menar jag behöver hjälp endast med hur du rullar dom, asså utseende mässigt? När kan du ordna det? tacksam verkligen!

  23. Bella 6 juli, 2014 on 22:43 Svara

    Låter & ser riktigt gott ut =)
    går dom att göra på torrjäst & måste man ändra något då?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna