När jag tänker på bullar så tänker jag på min barndom, när jag fick vara med och baka tillsammans med min mamma.
Mina bästa tips för att få bullarna saftiga är att använda rumstempererat smör istället för att smälta det, använd vetemjöl special så bullarna blir luftiga och knåda degen 10 minuter extra innan det ska jäsa.
Här har vi luftiga vaniljbullar med en kladdkakefyllning som är doppade i socker. I kladdkakefyllningen är det även extra smör och socker för att få bullarna ännu saftigare. Vem kan motstå en varm vaniljbulle tillsammans med ett glas kall mjölk? Inte jag i alla fall!
Resultat blev väldigt gott, pricken över iet är när bullarna doppas i socker.
Det man får tänka på är att bre ut ett tunt lager kladdkakesmet för annars så flyter smeten ut. Det bästa är att ha bullarna i en pappersform. Om man vill ha mindre socker kan man hoppa över sockret som strös över smöret.
KLADDKAKE BULLAR
50 g jäst
5 dl mjölk
125 g smör
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
Ca 15 dl vetemjöl special
½ tsk salt
FYLLNING
100 g smör
0,5-2 dl socker
1 ½ dl mjöl
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
2 ägg
+
2 dl socker
80g smör
Pensling
1 ägg
SOCKERTOPPING
50 g smält smör
2 dl socker
GÖR SÅHÄR
Värm upp mjölken till 37 grader.
Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken, sockret och vaniljsockret.
Klicka i smöret.
Häll i 13 dl mjöl och knåda 10 minuter eller kör i maskin.
Låt jäsa 30 min.
Kladdkakefyllning:
Smält 100 g smör till fyllningen och låt svalna. Knäck i äggen i smöret. Mät upp de torra ingredienserna. Vänd ner.
Kavla ut degen tillsammans med lite till mjöl. Kavla ut degen och bre på ett lager smör (80 g), strö över socker och ett lager kladdkakefyllningen.
Skär ut två stycken fyrkanter, lägg dem på varandra och skär remsor.
Ta tag änderna och rulla åt varsitt håll. Tryck fast ändan in under bullen. Låt jäsa under handduk i 20 minuter.
Pensla på ägg.
Grädda i 225 grader i 8-10 minuter.
Låt bullarna vila under duk i 10 min.
Smält smöret och doppa bullarna i socker
Dessa ser supergoda ut. De ska absolut provas nån dag.
Jag måste säga att din blogg är en verklig inspiration, alltid välgenomtänkta och fina bilder samt goda recept.
Mums 🙂 Ha en bra dag 🙂
Ser mycket goda ut, yum 🙂
O vad det låter gott. Håller själv på att baka bullar nu och gjorde det fundamentala misstaget att ha för mycket fyllning… går nog att äta ändå hoppas jag ;D
Kram.
Ser jättegott ut
Mmm ska baka dessa till dotterns kalas! Kan man frysa in dem och pensla på sockret sen eller hur gör man då? ?
såg gott ut 🙂
Låter så gott, måste prova!
Mums:)
ser gudomligt ut ju *-*
Riktigt bra tips !
Underbara bilder!
se så gott ut måst prova att gör dem.
Åh, vad det ser gott ut! 🙂
Gud det här måste jag verkligen prova! Bara vattnas i munnen på mig! Haha:)
Alltså wow! Dessa bullar bara måste jag göra!
Mums! 🙂
MEN SÅ GOTT!! Åh, jag får verkligen lust att testa verkligen allt du lagat/bakat, inspiration till hög nivå! Bra jobbat! :DD
Shit så gott, ska aboslut testas 😀
du gör helt fantastiska bakverk alltid! helt otroliga, och snygga bilder också.
Så, nu är dessa testade. Mina var inte i närheten så snygga men fy så goda!
Tror jag nog dem är. Så sugen jag blev på dem nu 😉
Jag behöver steg för steg lära mig exakt hur man gör bullarna så fina
jag tänkte göra bullarna nu, men jag menar jag behöver hjälp endast med hur du rullar dom, asså utseende mässigt? När kan du ordna det? tacksam verkligen!
Låter & ser riktigt gott ut =)
går dom att göra på torrjäst & måste man ändra något då?