VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Saftig morotskaka med kanelfrosting

 
 
Här har vi en enastående morotskaka med en krämig och lagom söt kanelfrosting.
Den här morotskakan är lagom söt, saftig men samtidigt luftig. Kanelfrostingen är inte så söt och är ganska mild i smaken.
 
 
Morotskaka är bland mina favoriter. Vem kan motstå en morotskaka? Inte jag i alla fall!
 
Tänk på att inte vispa frostingen för mycket, du behöver bara vispa ett par sekunder. Du kan även tänka på att ha rumstemperat smör så det inte blir klumpar i frostingen. Om du vill göra kakan i en större form så bara dubblar du receptet.
 
Jag älskade att fota den här underbara tårtan. Vädret var helt underbart idag. Det var vindstilla, solen stack fram och luften var så frisk. Färgerna kom fram så fint och ljuset blev sådär mystiskt och mysigt. En perfekt dag att fota helt enkelt! Annorlunda men otroligt vackert.
MOROTSKAKA 
20 cm form eller en gångsformar 10 cm
 
3 ägg
3 dl socker
4 1/2 dl riven morot
2 tsk bakpulver
3 dl mjöl
1 msk kanel
1 msk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
en nypa malen nejlika
en nypa salt
1 1/2 dl neutral olja
 
KANELFROSTING
400g Philadelphia ost
100 g smör
4-6 dl florsocker
1 msk kanel eller mer efter smak
1 msk vaniljsocker
 
GÖR SÅHÄR
 
Morotskaka
Sätt ugnen på 160 grader.
Vispa ägg och socker i några minuter.
Riv morötterna och vänd ner i smeten.
Vänd ner resten av ingredinserna och rör om.
Häll smeten i en bröad form (15 cm) men går även bra med 20 cm. Eller använd engångsformar så går det snabbare.
Låt den graddas ca 50-60 min. Stick ner ett sticka och när den är torr är den klar.
 
Kanelfrostingen
Vispa rumstemperat smör och Philadelphia ost så de går ihop. Tillsätt över ingredinser och rör om en aning.
 
Montering
Skär kakan i 3 eller 4 delar. I varje lager brer du ut kanelfrosting. Ta även på kanelfrostingen på utsidan. Dekorera med vaniljstång och kanelstänger
 

Kommentarer


  1. Lotta 22 oktober, 2013 on 17:52 Svara

    Gillar verkligen ditt sätt att fota och kakan ser urläcker ut!

  2. Lotta 22 oktober, 2013 on 20:03 Svara

    Hej, kul att du tittade in hos mig. Jag fotar med en Nikon D7000. Att fota och baka tillhör även mina stora intressen dock är jag inte lika proffsig som du så därför njuter jag verkligen av att kolla på dina bilder och recept. Här blev det 6 surdegsbagetter idag och lavendelskorpor igår, tyvärr hann jag inte fota. Vad har du för kamera?
    Ha det gott.
    Lotta

  3. Amanda [SPONTAN] 24 oktober, 2013 on 13:40 Svara

    Men åh så gott!

  4. Anonym 24 oktober, 2013 on 23:05 Svara

    Gud vad den tårtan ser god ut. Kan verkligen tänka mig att den kakan med den frostingen är ljuvligt ihop.
    Vill också tillägga att jag tycker du har en grymt fin och inspirerande blogg. Är inne varje dag för att se om du har hittat på något nytt.

    Mvh
    Tina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna