VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Hasselnöts cupcakes med kolafrosting och choklad

 
Det här receptet är ungefär som one bowl chocolate cupcakes. Allt görs i en enda skål, inga jobbiga äggvitor  som ska vispas upp och vändas ner. Det kan inte bli bättre och enklare!
 
 Receptet kommer ifrån britten Nigella Lawson. Hon är väldigt stor i Storbritannien och även här i Sverige. Hon har tagit fram ett enkelt och smidigt recept på chokladcupcakes. Sånt gillar vi!
 
En hasselnötscupcakes med en krämig kolafrosting, mörkt choklad och dessutom en ljuvlig ferrero rocher på toppen.
Jag älskar ferrero rocher, det är mitt absoluta favoritgodis. Ferrero rocher är en oemotståndlig kombination av krämig mjölkchoklad, hela hasselnötter och ett krispigt kex.
 
Om du inte vill ha ha för söt frosting så skippa florsockert bara. 
 
 
HASSELNÖTSCUPCAKES
200 g mjöl
200 g socker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
40 g kakao av bra kvalite
175 g rumstemperat smör
2 stora ägg eller 3 små
1 tsk vaniljpulver
150 ml gräddfil eller filmjölk
1 msk starkt kaffe
20 gram hackade hasselnötter
 
CHOKLADÖVERDRAG MED HASSELNÖTTER
100 g mörkt choklad
40 g hasselnötter
 
KOLAFROSTING
 1 dl grädde

 200 g philadelfiaost
1 tsk vaniljsocker
1 dl dulce de leche
ev. 2 dl florsocker
 
CHOKLAD DEKOARTION
100 g mörkt eller ljust choklad
2 msk smör
10 stycken ferrero rocher
 
GÖR SÅHÄR
 
Hasselnötscupcakes
Sätt ugnen på 180 grader.
Hacka dina hasselnötter.
Lägg alla ingredinser i en skål (utom hasselnötterna) eller matberedare och vispa ca. 1 min. Rör ner hasselnötterna.
Fördela 2/3 av muffinsen och grädda ca 15 min.
Ta ner en sticka i muffinsen och när den är torr är den klar.
Låt svalna.
 
Chokladöverdrag
Smält choklad och smör i en kastrull och doppa sedan cupcaken i chokladen. Hacka hasselnötter och strö över.
 
Frostingen
Vispa upp grädden.
Vänd ner övriga ingredinser och vispa 1 min till. (om du ej vill ha för söt så skippa florsockret)
Spritsa ut frostingen på din cupcake med en stjärntyll.
 
Smält chokladen och häll på frostingen.
Lägg på en ferrero rocher på toppen
 
 
 

 


Kommentarer


  1. hannaly // en inredares tankar 9 oktober, 2013 on 14:09 Svara

    Det såg inte lite gott ut!

  2. Anonym 9 oktober, 2013 on 17:05 Svara

    Ser helt fantastiskt gott ut =)

  3. Tina 10 oktober, 2013 on 15:55 Svara

    Ser riktigt smaskens ut 🙂
    Har följt din blogg ett bra tag nu och tycker du är jätte duktig på bakning och tar fantastiska bilder.
    Inspirerande blogg!!

  4. Malin 13 oktober, 2013 on 11:19 Svara

    Tror jag gick upp ett par kilo bara genom att kolla på dom 😉 ser farligt goda ut. Blir nog nästa onsdags bak!

  5. Malin 13 oktober, 2013 on 11:21 Svara

    Tror jag gickk upp ett par ilo bara genom att kola på dom 🙂
    Dom ser så goda ut och jag älskar ferrero jag med!
    Blir nog nästa onsdags bak tror jag.

  6. Sara 15 oktober, 2013 on 06:19 Svara

    Jösses vad gott det ser ut!!

  7. Nalliiz 15 oktober, 2013 on 10:33 Svara

    Ser otroligt gott ut ^^

  8. sofie mumsfillibaba 15 oktober, 2013 on 14:04 Svara

    Herregud, vilken skapelse!
    Nigella hon kan hon! Hon spar inte på något. Att det dessutom är enkelt att baka är gör ju allt mycket bättre:)

  9. Martina 15 oktober, 2013 on 22:28 Svara

    Vilken trevlig blogg jag ramlade in på när jag googlade på kolafrosting! 🙂
    Dessa ser gudomligt goda ut! En fråga bara kring "dulce the leche", vad köper jag då för något? Kolasås?

    • Sweet and Simple 15 oktober, 2013 on 22:30 Svara

      Ja dem är gudomliga kan jag lova! Jag var ett inlägg som beskriver just detta. Sök på dulce de leche. Annars finns det att köpa färdig i affärerna. Men godast är det art koka själv.
      Roligt du har hittat hit:)

  10. Viktor 25 oktober, 2013 on 16:39 Svara

    Ser fantastiskt god ut Sabina!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna