VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Päronpannacotta med after eight tryffel och rostade hasselnötter

 
Jag fick en kasse päron av en vän till mig och ställde mig i köket och gjorde en ljuvlig päronmos. Du kokar päronen i kanel, socker och vaniljsocker i ca 15 minuter. Mixar ihop det till en slät smet och sen är det klart. Du kan använda päronmoset på din gröt,i dina bullar, i din tårta eller varför inte till ostbrickan?
 
 
En päronpannacotta med after eight tryffel och honungsrostade hasselnötter. Lent, mjukt, krämigt, fräscht, gräddig,sött på en och samma gång. Pannacottan försvann i ett nafs kan jag meddela!
 
Det som är bra med pannacotta är det är väldigt enkelt att få till! Dessutom är det utsökt.
Päron och choklad är en perfekt kombination. De rostade hasselnötterna med honungen gör desserten komplett.
(Päronmoset hittar ni recepetet i bilden)
 
PÄRONPANNACOTTA
 
4 st gelatinblad
3 dl grädde
1 dl päronmos
0,5 dl socker
 
AFTER EIGHT TRYFFEL
 
1 msk smör
100g after eight
3 msk grädde
 
HONUNGSROSTADE HASSELNÖTTER
 
1/2 dl hasselnötter
1 msk honung
 
GÖR SÅHÄR
 
 Päronpannacotta
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Koka upp grädden tillsammans med övriga ingredinser. Koka i 30 sekunder.
Häll upp i glas och låt stå minst 3 timmar.
 
After eight tryffel
Hacka chokladen och lägg i en kastrull tillsammans med smöret. Låt det smälta och häll i grädden och rör om.
Lägg på en klick på din pannacotta.
 
Honungsrostade hasselnötter
Ta fram ett stekjärn och häll i hackade hasselnötter och honung. När det börjar bli en aning brunt är det klart.
Placera ut på din dessert.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


  1. Linda 2 oktober, 2013 on 22:20 Svara

    Hjälp vad gott det lät, det där får jag nog testa någon dag snart!

  2. Sandras Matkrypin 3 oktober, 2013 on 08:50 Svara

    Vilket spännande recept! Blir helt klart nyfiken att testa 🙂

  3. linda 25 oktober, 2013 on 19:26 Svara

    Hej. Jag tycker detta ser sååå gott ut och funderar på att bjuda min familj på detta när det är farsdag. Men hur många personer räcker detta till? Mvh Linda

  4. Moa 11 april, 2014 on 20:12 Svara

    Oj, så gott det ser ut! Jag har precis lagat päronmoset och ska göra pannacottan imorgon 🙂 Måste bara säga att detta var en galet inspirerande blogg! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna