Då var det dags för glass igen… Man får ju inte få nog!
Särskilt nu när det är strålande sol och så varmt i vårt avlånga land. Då ingår det ju att frossa glass.
Kokos är en favorit ingrediens hos mig. Choklad och kokos blir så underbart tillsammans. Det smakar lite som den där bountyglassen man köper. En mjuk och len kokosglass med ett mörkt chokladöverdrag och rostade kokosflingor.
Efter minst fyra timmar så tar du ut glassen ur formen. Du smälter din mörka choklad och strör över lite rostad kokos. (Jag smälte 150 g choklad)
Du bara steker kokosflingor i en stekpanna. (Gud va det luktade underbart i mitt kök) När den börjar bli lite brun så är den klar. Det räcker du rostar 1,5 dl kokos ungefär. Men det är lite på måfå det beror på hur mycket du vill ha.
Jag gjorde dessa igår med smält mjölkchoklad! Herre.gud. Vad gott!!
Åh va gott!!
Det ser underbart gott ut =)
åh va gott! 🙂
Ser riktigt gott ut 🙂
gott!
Ser gryyyymt gott ut!! 😀
Åh så gott! Måste testas!
aaah SÅ himla GÖTT <3 gE MIG!
Ser gott ut! ;P <3
Underbart!! Ska göra detta till mina gäster imorgon! Hur många portioner blir detta ungefär? m v h Mikaela
Beror på hur mkt man äter. Men ca 4 pers
Jag gjorde bara en sats men det räckte till en lagom portion till 7 pers, vi hade ätit buffé innan så det var nog bra att jag inte gjorde mer; matkoman hade varit ett faktum.
Tusen tack, alla blev SÅ imponerade! Haha 🙂 inte många bra desserter jag kan göra i mitt lilla pariskök utan ugn med en risig liten kokplatta…
En till fråga dock! Detta var första gången jag gjorde glass, men varför behöver man inte röra om hela tiden i denna? (Som jag har sett i andra recept att man måste)
Tack för en fantastisk blogg!!
Jag gjorde bara en sats men det räckte till en lagom portion till 7 pers, vi hade ätit buffé innan så det var nog bra att jag inte gjorde mer; matkoman hade varit ett faktum.
Tusen tack, alla blev SÅ imponerade! Haha 🙂 inte många bra desserter jag kan göra i mitt lilla pariskök utan ugn med en risig liten kokplatta…
En till fråga dock! Detta var första gången jag gjorde glass, men varför behöver man inte röra om hela tiden i denna? (Som jag har sett i andra recept att man måste)
Tack för en fantastisk blogg!!
Nu är det andra gången jag gör det här receptet för att det blev så himla gott! Och den här gången gjorde jag till och med dubbel sats! 😀