VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Italienska bomboloni

Får jag bjuda på en helt underbar vaniljbulle? I Italien så köper vi alltid bomboloni vid stranden med en kopp cappucino.
Italienare äter dessa underbara bakverk till frukost (Ja ni hörde rätt till frukost.) Inte konstigt att italienare är så glada.
Bullen är väldigt luftig och det bara smälter i munnen. Ett stort plus är att den innehåller mycket vaniljkräm. Bullen är friterad istället för att bakas i ugnen. Den smakar en blandning av en munk och ett wienerbröd ungefär.
Dem är godast att äta nygjorda men det går utmärkt att ta in dem i micron några sekunder innan du ska äta dem.
Man kan exempel fylla bullarna med vaniljkräm, äppelmos eller nutella.
Jag hittade receptet hos denna tjejen fast jag gjorde om det lite. Hon har en jättebra steg för steg beskrivning. De svåra är att få dem sådär luftiga och nästan ihåliga.
BOMBOLONI
2 ägg
28 g socker
25 g jäst
125 g mjölk
en nypa salt
0,5 msk vaniljsocker
rivet skal från 1/2 citron
280 g vetemjöl
28 g rumsvarmt smör
1 liter olja till fritering
4 dl socker att rulla dem i
GÖR SÅHÄR
Vispa upp ägg och socker pösigt.
Värm mjölken till 37 grader. Smula i jästen.
Häll i mjölet, riv ner citronskal, smör,vaniljsockret och saltet.
Knåda degen. Degen ska fortfarande vara klibbig.
Låt jäsa i 60 minuter. Täck med plastfolie.
Ta upp mycket mjöl på bordet och häll ut degen. Häll på mer mjöl och kavla ut. Kavla inte för tunt utan den ska vara ca 3 cm tjock.
Stansa ut runda ringar. Låt ringarna jäsa under bakduk i 30 minuter.
Ta fram en kastrull och värm oljan 155 grader. Håll koll på oljan för det blir fort för varmt.
Fritera dem ca. 1 min på varje sida.
Lägg dem i socker och rulla.
Ta en rund tyll och spritsa i bullen med vaniljkräm.
Köp vaniljkräm eller så gör du en egen.
Jag gjorde detta receptet till vaniljkrämen

½ liter mjölk

1/2 vaniljstång
4 äggulor
150 g socker
30 g mjöl
Koka upp mjölk och vaniljsocker. Undertiden vispar du äggulor och socker luftigt och krämigt.
Tillsätt mjölet och vispa ihop det med äggsmeten.
Tillsätt den heta mjölken försiktigt, lite i taget, tills alltihop är ihop blandat.
Fiska upp vaniljstången om du haft i en sådan. Häll tillbaka smeten i kastrullen och låt koka upp. Använd en träslev eller skandinavisk visp så att du hela tiden skrapar på botten. Krämen får inte fastna och bränna vid – då är det bara att slänga bort den. Låt krämen koka 3-5 minuter. Vispa hela tiden. Krämen kommer klumpa sig något i början, men det är bara att vispa. Låt krämen svalna i ett vattenbad. Rör emellanåt så att det inte bildas någon hinna.

Kommentarer


  1. Annika 22 maj, 2013 on 20:02 Svara

    Åhh, vad gott 😀

  2. Maria 22 maj, 2013 on 21:41 Svara

    Det där ser ju bara helt fantastiskt gott ut!

  3. jennifer 22 maj, 2013 on 22:11 Svara

    Det där såg ju inte lite gott ut! 🙂

  4. Julia - Nailart 22 maj, 2013 on 23:15 Svara

    Mums! Nu blev jag hungrig 🙂

  5. Bakande Sara 23 maj, 2013 on 06:22 Svara

    Så gott det ser ut!

  6. Åh vad gott det ser ut!

  7. Viktoria 26 maj, 2013 on 16:42 Svara

    Mmm, de ser riktigt läskande ut! 😀

  8. j u l i a 26 maj, 2013 on 16:47 Svara

    de där såg ju fantastiskt goda ut! 😀

  9. Emma - Pluggar till FOTOGRAF 26 maj, 2013 on 16:48 Svara

    Man dör ju! Åh vad gott det ser ut!

  10. Anonym 26 maj, 2013 on 16:50 Svara

    Gud så gott det såg ut! 🙂

  11. Elinore 26 maj, 2013 on 16:56 Svara

    Gud så gott! måste testas 😀

  12. Annalena 26 maj, 2013 on 16:57 Svara

    Åh så gott det ser ut

  13. irma 26 maj, 2013 on 16:58 Svara

    Hej!
    kika gärna in på min blogg om frisör livet. Här kan du läsa om allt ifrån hårvårds tips och produkter till härliga sommaruppsättningar och nya trender!

    Välkommen!

  14. Anonym 26 maj, 2013 on 17:08 Svara

    mums

  15. Johanna 27 maj, 2013 on 00:08 Svara

    Oh my! Dom ser heeelt fantastiska ut! 🙂

  16. Ann 15 september, 2016 on 12:04 Svara

    Ojojoj vilket mästerverk

  17. Katarina 16 september, 2016 on 11:06 Svara

    Ser så goda ut! Ha en fin fredag, kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna