VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Daimcupcakes med hallonsmörkräm

 
Ser inte dessa cupcakes helt ljuvliga ut? Jag är så svag för choklad och hallon. Dem två smakerna blir fantastiska ihop. Jag använde mig av ett choklad cupcakesrecept jag har bakat innan. Det är verkligen de mest klockrena receptet jag har använt mig av. Chokldsmaken kommer verkligen fram och dem blir riktigt saftiga. Jag använde mig av en ljuvlig hallonsmörkräm som smakar lite som glass. Det är lite krångligare att göra marängsmörkräm men det är så värt det. 
Jag smälte mörkt choklad och hällde på mina cupcakes. Jag strödde även på lite smulad daim.
 
CHOKLAD CUPCAKES
 ca 10 cupcakes
 
INGREDINSER
 
1.5 dl kakao 
3.5 dl socker
3.5 dl mjöl
1.5 tsk bikarbonat
3/4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker 
3/4 tsk salt 
2 ägg
1.5 dl hett vatten
1.5 dl mjölk
1/4 tsk vinäger (Vitvins eller äppelcider)
3 msk olja
150 g daimkulor
 
 
 GÖR SÅHÄR

 

Sätt ugnen på 180°c Sikta ihop alla torra ingredienser i en stor bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa med handvisp nån minut så att allt blandas. Rör sist i daimkulorna. Fyll muffinsformar till lite mer än hälften och grädda i ca 15 min. Låt svalna på galler.
 
 
 
MARÄNGSMÖRKRÄM MED HALLON

4 stora äggvitor

300 gram rumsvarmt smör

175 gram socker

1 tsk vaniljsocker

Puré från 40 gram hallon

 

Häll äggvitor och socker i en värmetåligt skål och ställ i vattenbad på spisen. Vispa hela tiden med handvispen tills blandningen blir 65 grader. Ta bort från spisen och fortsätt vispa tills blandningen är fluffig. Det tar ca. 10 minuter. Tillsätt sedan rumsvarmt smör, lite i taget, och fortsätt vispa. Mosa hallonen till en puré och tillsätt sedan i blandningen.


Kommentarer


  1. Kristin @ The Chocolate Box 6 april, 2013 on 15:59 Svara

    Ser underbart gott ut! Choklad + hallon + daim kan ju sällan bli fel 😉

  2. mrs bakeaholic 6 april, 2013 on 16:40 Svara
  3. Kaffehörnan 7 april, 2013 on 08:28 Svara

    Vad supersmarr

  4. Anonym 8 april, 2013 on 12:56 Svara

    Men lägg av så gott! Nu vattnas det i munnen 🙂

  5. Vendela 8 april, 2013 on 12:57 Svara

    Nemän åhh så gott!

  6. Amanda 21 april, 2013 on 13:44 Svara

    ååg guud så gott det där ser ut! 🙂

  7. Lifeaslina.webblogg.se 21 april, 2013 on 13:47 Svara

    Åh vad gott^^

    Kolla gjärna in på min blogg 😀

  8. Lotta 21 april, 2013 on 13:49 Svara

    Åh ser jätte goda ut! grymt söta också. 🙂

  9. Maja ♥ 21 april, 2013 on 13:50 Svara

    Åh, det där ser inte helt fel ut 😀

  10. En flicka som är stark 21 april, 2013 on 13:52 Svara

    Gud vad gott!

  11. linn 21 april, 2013 on 13:54 Svara

    Fyfasen vad gott! :O

  12. Anonym 21 april, 2013 on 13:57 Svara

    Mumsigt :>

  13. Nikaia 21 april, 2013 on 14:00 Svara

    GUD vad gott!

  14. Anonym 21 april, 2013 on 14:00 Svara

    Hur många blir det ungefär då man gör en enkel sats?

  15. Vicky 21 april, 2013 on 14:02 Svara

    Wow, det ser verkligen gott ut! 🙂 Blir väldigt sugen!

  16. Anonym 21 april, 2013 on 14:35 Svara

    Vad gott 😀

  17. Linette 5 januari, 2014 on 15:40 Svara

    Hur mkt hallon? 40 eller 150g?? Står 40 i listan men sedan 150 g i texten… 😉

    • Sweet and Simple 5 januari, 2014 on 16:26 Svara

      40 g. Tänk på att de ska vara rumstemperade och lika så smöret annars skär det sig lätt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna