Hej och välkomna till Sweet and Simple! Jag heter Sabina och bor i Skåne, Kristianstad tillsammans med min man och våra två barn. Min största passion här i livet är att baka och att fotografera. Välkomna till min lilla sockervärld!
Idag var jag sugen på att prova något fräscht. Jag var inne på 56 kilo och såg en kokospannacotta. Jag provade att göra denna själv men med lite justeringar. Man kan själv välja om man vill tillsätta sukrin eller socker i pannacottan eller om man hoppar över det helt. Men jag tyckte att det blev godare med lite sötma i.
Pannacottan smakar väldigt gott och fräscht. Sen kan man ju äta den med gott samvete med.
KOKOSPANNACOTTA
1 burk kokosmjölk
1 citron från saft och skal
1 lime
1,5 dl grädde
1 tsk vaniljpulver
2 msk sukrin eller socker
2 gelatinblad
GÖR SÅHÄR
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp kokosmjölken med grädde. Tillsätt limen och riv ner citronskal och häll även i saften från citronen. Låt det småputtra i några minuter. Tillsätt eveventuellt sukrin eller socker. Dra bort från värmen och lös gelatinbladen i mjölken. Häll upp i formar och låt stelna i kylen. Innan servering så pressa över lite lime och garnera med citron eller hallon.
Måste testas!!!
Jag älskar kokos. Vilken härlig idé att göra pannacotta med kokosmjölk. Får lite inspiration-overload här inne, hur ska man hinna med allt?=)