Idag i Skåne har det varit en härlig vårdag. Det har varit 10 grader i skuggan och vi har fikat ute på terrassen. Det är så härligt med en kopp kaffe och bara njuta utav solen. Ikväll ska vi grilla och jag ville baka någon fräsch dessert. Det fick bli en somrig citron cheesecake.
CITRONCHEESECAKE
BOTTEN
200 g digistivekex
75 g smält smör
FYLLNING
2 ägg
1,5 dl socker
200 g philadelphiaost
3 dl grädde
1 citron från saft och skal
1 tsk vaniljsocker
GÖR SÅHÄR
Börja med att mixa digistivekexen och rör ihop med det smälta smöret.
Lägg kexblandningen i en form.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt sedan philadelphiaosten och skalet och saften från citronen.
Vispa upp grädden och vänd ner i äggblandningen.
Häll även fyllningen i formen.
Låt det stå i frys tills den är hård. I mina miniformar tog det två timmar.
Dekorera med smulad digestivekex, citronskal och blåbär.
Men gud vad gott och fräscht det ser ut!! Så fina bilder du tar! Jag blir verkligen sugen på att baka nu även fast jag veeeerkligen inte kan, haha.
Vänlig hälsning
Linda
Syrligt och gott! Jag gillar citron i bakverk!
Härligt! Jag är lite extra sugen på allt med citron just nu, det är ett vårtecken tror jag 😀
Men så oerhört trevligt att hitta denna blogg och fräsch verkar den vara. Jag som älskar att baka måste spara länken hit nu, så att jag kan tjuva något recept. 🙂
mmm. så himla fräscht och gott!
MMMM gott!