VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Citroncheesecake med blåbär

 
Idag i Skåne har det varit en härlig vårdag. Det har varit 10 grader i skuggan och vi har fikat ute på terrassen. Det är så härligt med en kopp kaffe och bara njuta utav solen. Ikväll ska vi grilla och jag ville baka någon fräsch dessert. Det fick bli en somrig citron cheesecake.
 
 
CITRONCHEESECAKE
 
BOTTEN
200 g digistivekex
75 g smält smör
 
FYLLNING
2 ägg
1,5 dl socker
200 g philadelphiaost
3 dl grädde
1 citron från saft och skal
1 tsk vaniljsocker
 
GÖR SÅHÄR
Börja med att mixa digistivekexen och rör ihop med det smälta smöret.
Lägg kexblandningen i en form.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt sedan philadelphiaosten och skalet och saften från citronen.
Vispa upp grädden och vänd ner i äggblandningen.
Häll även fyllningen i formen.
Låt det stå i frys tills den är hård. I mina miniformar tog det två timmar.
Dekorera med smulad digestivekex, citronskal och blåbär.
 
 

Kommentarer


  1. Linda 2 april, 2013 on 16:42 Svara

    Men gud vad gott och fräscht det ser ut!! Så fina bilder du tar! Jag blir verkligen sugen på att baka nu även fast jag veeeerkligen inte kan, haha.

    Vänlig hälsning
    Linda

  2. Katarina 2 april, 2013 on 19:00 Svara

    Syrligt och gott! Jag gillar citron i bakverk!

  3. Kristin @ The Chocolate Box 2 april, 2013 on 22:13 Svara

    Härligt! Jag är lite extra sugen på allt med citron just nu, det är ett vårtecken tror jag 😀

  4. Petra 3 april, 2013 on 07:45 Svara

    Men så oerhört trevligt att hitta denna blogg och fräsch verkar den vara. Jag som älskar att baka måste spara länken hit nu, så att jag kan tjuva något recept. 🙂

  5. mmm. så himla fräscht och gott!

  6. Hedvig - DIY 3 april, 2013 on 22:01 Svara

    MMMM gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna