VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Hjärtformade bullar

 

 
Dessa underbara bullarna blev så saftiga och luftiga.Detta receptet kommer ifrån cookies and dreams. Men hennes recept har hon i blåbär men jag hade vaniljkräm istället.
 
BULLDEG
 
 
50 g jäst
5 dl mjölk (3%)
½ tsk salt
1 dl socker
3 tsk stött kardemumma
200 g rumsvarmt smör
ca 14 dl vetemjöl special
 
VANILJKRÄM
Marsanpulver och mjölk
 
GÖR SÅ HÄR
 
Smula ner jästen i bunken och tillsätt lite av deg vätskan som du innan värmt upp till 37 grader. Låt jästen smälta ner innan salt, socker och kardemumma tillsätts. Tärna upp smöret i bitar och klicka ner i vätskan, tillsätt därefter mjölet lite i sänder. Låt därefter din bakmaskin arbeta degen riktigt elastisk och fin i 10-15 minuter på medelhög hastighet.Täck över bunken med lock eller plastfolie (en handduk kan torka ut degen) och lås jäsa upp till dubbel storlek ca 1 timme.
 
Kavla sedan ut degen och bre på smör och häll även lite socker på degen.
Ta sedan på lite vaniljkräm.
Gör sedan smala remsor och forma till ett hjärta.
Bullarna läggs på bakplåtspapper och låt det jäsa ytterligare 30 minuter.
Pensla sedan på ägg och grädda i ugnen 225 grader i ca.8 min.
Låt bullarna svalna under en handduk.
Smält sedan socker och rulla bullarna i socker.
Njut!
 
 
 
 
 

Kommentarer


  1. Kristin @ The Chocolate Box 8 februari, 2013 on 16:24 Svara

    Åh, vilka fina! 😀

  2. Ulrika - Fotograf u.norman 11 februari, 2013 on 13:57 Svara

    Ser helt galet gott ut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna