VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Hemmagjorda vaniljkakor

 
Alla hjärtans dag närmar sig och här är ett förslag vad man kan göra. Man kan göra spröda vaniljkakor med sockerpasta på med ett fint motiv på. Du kan använda dig av en silicone mold,mönstermatta eller spetsform. 
 Jag använde en silicon mold till mitt motiv. Jag satte i sockerpasta i formen och tryckte lätt. 
 Sedan tog jag min hjärtformade kakmått och tryckte ut ett hjärta och satte på vaniljkakan.
Jag använde mig av Bakglädjes recept till mina vaniljkakor.
 
 
VANILJKAKOR
 
100 g strösocker (1,1 dl)
100 g florsocker (1,7 dl)
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
450 g vetemjöl (7,5 dl)
200 g smör

GÖR SÅHÄR
Rör ihop alla ingredienser snabbt i en matberedare (eller använd rumsvarmt smör och kör med elvispen). Låt degen stå i kylskåpet minst en timme.

Ta lite deg i taget från kylskåpet och kavla ut degen på mjölat bakbord. Degen ska vara ca 5 mm tjock. Ta ut kakor med kaksmått. Lägg kakorna på en plåt och grädda 8-15 minuter i 170 grader. Ta ut kakorna när de börjar få lite färg i kanten. Låt de ligga på plåten någon minut, använd sedan en stekspade och lyft försiktigt över kakorna till ett galler och låt dem svalna där.

Vill du sätta kakorna på pinne? Då lägger du pinnen under degen och trycker ner degen runt pinnen. Grädda som ovan och var extra försiktig när du lyfter över kakan till gallret, använd stekspade. Se till att inte lyfta i pinnen innan kakan har svalnat helt.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna