Har ni över mjölkchoklad och marschmallows från julbaket? Varför inte baka en rocky road cheesecake?
Denna cheesecake var himla god. I fyllningen är det minimarshmallows och jordnötter och botten är gjord på ballerina kex. När det söta och salta blandas tillsammans blir det en supersmarrig balans.
ROCKY ROAD CHEESECAKE
(En 20 cm form)
Botten
Ett paket ballerina
50 g smör
2 msk socker
Fyllning
3 äggulor
2,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
200 g mjölkchoklad
150 g philadelaost
1 näve minimarshmallows
1 näve jordnötter
3 dl grädde
Topping
Dumle, minimarshmallows, jordnötter
GÖR SÅHÄR
Botten
Börja med att kör kexen i en matberedare eller lägger du kexen i en påse och slår med en brödkavel. Smält smöret och tillsätt socker och lägg i kexen. Fördela i en bakform.
Fyllningen
Vispa upp äggulor, socker, philadelaost och vaniljsocker.
Ta fram en annan bunke och vispa grädden hårt.
Häll sedan över grädden i äggblandningen och rör om till en jämn smet.
Smält chokladen och rör i smeten.
Ta en näve minimarshmallows och jordnötter i bladningen och rör väl. Häll över fyllningen i bakformen.
Låt den stå i frysen minst 4 timmar.
Lägg sedan på dumle, minimarshmallows och jordnötter på toppen.
låter som en cheesecake för mig då ja äter bara den frysta varianten.
Jättefin blogg har du fått till.