VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

No bake rocky road cheesecake

 
Har ni över mjölkchoklad och marschmallows från julbaket? Varför inte baka en rocky road cheesecake?
Denna cheesecake var himla god. I fyllningen är det minimarshmallows och jordnötter och botten är gjord på ballerina kex. När det söta och salta blandas tillsammans blir det en supersmarrig balans.
 
 
 
 
ROCKY ROAD CHEESECAKE
(En 20 cm form)
 
Botten
Ett paket ballerina
50 g smör
2 msk socker
 
Fyllning
3 äggulor
2,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
200 g mjölkchoklad
150 g philadelaost
1 näve minimarshmallows
1 näve jordnötter
3 dl grädde
 
Topping
Dumle, minimarshmallows, jordnötter
 
 
GÖR SÅHÄR
 
Botten
Börja med att kör kexen i en matberedare eller lägger du kexen i en påse och slår med en brödkavel. Smält smöret och tillsätt socker och lägg i kexen. Fördela i en bakform.
 
Fyllningen
Vispa upp äggulor, socker, philadelaost och vaniljsocker.
Ta fram en annan bunke och vispa grädden hårt.
Häll sedan över grädden i äggblandningen och rör om till en jämn smet.
Smält chokladen och rör i smeten.
Ta en näve minimarshmallows och jordnötter i bladningen och rör väl. Häll över fyllningen i bakformen.
Låt den stå i frysen minst 4 timmar.
Lägg sedan på dumle, minimarshmallows och jordnötter på toppen.
 
 
 
 

Kommentarer


  1. Simone 26 december, 2012 on 15:08 Svara

    låter som en cheesecake för mig då ja äter bara den frysta varianten.
    Jättefin blogg har du fått till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna