VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Pepparkaksrulltårta med lingongrädde

Godmorgon allihopa!
Här i Skåne har vi riktigt mycket snö. I morse på väg till jobbet så var det riktigt mycket snö. Det gick knappt och komma in i bilen. Men jag tog mig fram i allafall.
Igår var jag ledig och vi fick besök av min barndomsvän och hennes 1 åriga dotter. Då passade jag och Vincent på att baka något till eftermiddagskaffet. Det blev en pepparkaksrulltårta med lingongrädde.
Smakerna blev verkligen perfekt tillsammans. Pepparkakan smakade lagom och lingongrädden var lagom syrlig. Den gick snabbt och göra med så det kunde inte bli bättre.
Jag har fått min nya kamera och jag är så himla nöjd. Receptet är i slutet av inlägget.
Mammas älskling ler fint mot kameran.
Pepparkaksrulltårta
3 ägg
2 dl socker
2 msk gräddfil
1 msk kanel
1 tsk nejlika
1 tsk ingefära
2 dl mjöl
Fyllning
3 dl grädde
3 msk lingon
1 msk vaniljsocker
Gör såhär
Sätt på ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt gräddfilen.
Ta fram en annan skål och häll i mjölet och kryddorna och rör runt och häll sedan i äggsmeten och rör om ordentligt.
Ta fram en plåt och lägg i bakplåtspapper. Häll över smeten så det blir som en fyrkant. Grädda i 250 grader i ca. 5 minuter.
Ta fram ett annat bakplåtspapper och häll över lite socker.
Vänd rulltårtan upp och ner på det sockrade bakplåtspapper och dra väck pappert.
Låt kakan svalna.
Vispa upp grädden med vaniljsocker. Sedan rör du ner lingonsylt.
Fördela jämnt på kakan. Rulla en rulltårta och sedan är den klar.

Kommentarer


  1. Bakande Sara 8 december, 2012 on 17:22 Svara

    Låter spännande!

  2. Milli 15 december, 2012 on 10:58 Svara

    men gud vad gott de såg ut 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna