Julbaket är i full gång här hemma. Jag har aldrig provat fudge innan så detta var jätteroligt att göra. Det gäller att ha koll på det så det inte svämmar över på spisen. Den smakar lite kladdkaka och så mjuk och len i konsistensen. Sedan lägger man på hallontryfflen så gifter sig verkligen smakerna med varandra. Choklad och hallon passar ju så bra med varandra.
Som resten av Sverige så har vi ett vinterland i Skåne. Vincent tycker det är så roligt. De är så mörkt ute snabbt. Redan vid halv fyra så blir det mörkt. Då behöver man lite choklad och pigga upp sig.
Choklad fudge
Det här behöver du
3 dl vispgrädde
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
3 msk kakao
GÖR SÅHÄR
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt stå på medelvärme tills kolan kokat till 120 grader. Använd en stektermometer som du låter ligga i kastrullen. När termometern visar 120 grader, dra kastrullen från plattan och rör ner smör och kakao. Ställ tillbaka på plattan och låt koka upp igen 2 minuter.
Hallontryffel
100 g hallon
2 msk socker
100 g mörk choklad
1 tsk vaniljsocker
25 g smör
Ta fram en kastrull och koka upp hallon och socker. Häll sedan i choklad och smör. Låt sedan smälta och låt den stå kallt några timmar. Häll sedan på tryffeln på chokladfudgen.
Lite choklad gör människan gla´!
Ser ut & låter väldigt gott & bilderna är helt underbara!
Låter himla gott!
Vilka fina bilder du fått till! 🙂