VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Mjuk pepparkaka

Jag har börjat för baka lite inför julen. Jag kan verkligen inte hålla mig. Jag är ett stort fan av julen. Det är inte så mycket kvar nu till första advent. Jag älskar verkligen att julpynta, pyssla och baka såklart! Vincent gillar också julen. När vi är i affären är han tvungen att gå till julavdelningen och kolla in tomtarna och granarna.
Jag gillar inte pepparkakor så mycket men mjuk pepparkaka är ju så himla gott. Saftig, kryddig och alldeles underbar.
Jag dekorerade lite med vinbär från i somras. De passade jättebra till den kryddiga pepparkakan.
Det blir mycket julbak och pyssel här i bloggen fram över.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingredinser
 
 
5 stycken ägg
5 dl strösocker
2 tsk bikarbonat
3 tsk kanel
1 tsk ingefära
2 tsk malda nejlikor
2 tsk kardemumma
7-9 dl mjöl
3 dl gräddfil
1 msk olja
80 g magarin
Smör och ströbröd till formen
 
 
Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader. Smöra och bröa sockerkaksformen. Smält smöret.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
Ta fram en annan bunke och lägg i mjöl (börja med 7 dl), bikarbonat, ingefära, kanel, kardemumma och nejlikor. Sila ner de torra ingredinserna i äggsmeten. Vispa i lite i taget. Smeten ska bli lite tjock men inte rinnig. Annars får du lägga i mer mjöl.
Häll i gräddfil, smör och olja i smeten.
Rör ordentligt och häll i formen. Låt den grädda ca 45 minuter. Stick i en sticka och se om den är torr.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


  1. Marias Bakglädje 17 november, 2012 on 11:29 Svara

    Jättefina bilder! Jag har önskat mig en systemkamera av fästmannen, men dom kostar ju en del så det är nog att hoppaspå för mycket 😛

  2. Emma 5 december, 2012 on 08:03 Svara

    Så vacker bild!! /Emma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna