Jag har tänkt länge att jag vill prova röda vinbärs curd och nu blev äntligen av.!
Jag gjorde en enkel och krispig marängbotten och jag tog på ett lager röda vinbärscurd och en fluffig grädde och färska bär.
Nu är det sommar på riktigt…
MARÄNGBOTTEN
4 äggvitor
2 dl socker
Några droppar citron
RÖDA VINBÄRSCURD
200 g röda vinbär
2,5 dl socker
1 msk maizena stärkelse
1/2 saft från en citron
2 ägg
60 g smör
GÖR SÅHÄR
Vi börjar med marängbotten. Du vispar äggvitan hårt och tillsätter sockret och citronen. När du kan vända bunken upp och ner så är den klar. Gör önskade cirklar på ett bakplåtspapper och in i ugnen i 100 grader i mitten av ugnen ca. 1 1/2 timme.
Sedan fortsätter vi med curden. Ta fram en kastrull med vatten och lägg på en skål.
Häll i bären och sockret. När sockerkristallerna har smält är det klart. Sänk värmen och lägg i äggen, saft från citronen, maizena och smöret.
När den har börjat tjockna är den klar. Min curd tog ca. 15 minuter. Så rör om då och då.
Den ser helt ljuvligt god ut!
Men vilket sammanträffande! Sitter just och tänker på om man borde prova att Göra curd på våra vinbär ur trädgården då surfar jag in här och så har du precis gjort det! Var det gott? Ser smaskigt ut iaf 🙂
Det vattnas i munnen 🙂 Mums så gott!
MEN MUMS SÅ GOTT !
Ser supergott ut! Måste prova att göra röda vinbärscurd 🙂
Länkade till detta recept i mina fredagsfavoriter, här: http://www.thechocolatebox.se/2012/07/fredagsfavoriter-v-30.html
Hoppas det är okej? 🙂