Dessa bullar blev helt underbara så saftiga och smakade mycket vanilj. Bullar och saft det hör sommaren till. Jag provade även att ha röda vinbär i. Det bröt bra med de söta. Supergott!
Vaniljbullar
50 g jäst
5 dl mjölk
200 g smör
4 msk ljus sirap
ca. 13-15 dl mjöl
1 1/2 dl socker
Fyllning
Magarin
Vaniljsocker
Socker
Lite kanel
Gör såhär
Börja med att smält smöret och tillsätt mjölken och låt det bli 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll i smöret och mjölken. Tillsätt sedan sockret och sirap. Häll i mjölet.sedan lite i taget Rör helst i en hushållsmaskin. När du ser det börjar bli kladdigt så är det klart. Låt det jäsa i en timme.
Häll ut mjöl på ett bord och lägg smeten på bordet och kavla och ev. mera mjöl. Kavla ut degen och bre på magarin, socker, ev. kanel och äkta vaniljsocker.
Låt det jäsa under duk i 30 min till.
Pensla på ägg och pärlsocker och ev. vinbär i.
Grädda i ugnen ca. 10 minuter på 225 grader.
Låter gott 🙂 Fina bilder <3
mums,och härligt o fika ute.gjorde bullar i helgen men blev ingen picknick
Gud vad jag älskar din blogg! Helt underbar, för o inte tala om alla bilder 🙂
Gud vad jag älskar din blogg! För o inte tala om alla underbara bilder 🙂
Så gott! Somrigt och härligt!
Så roligt att se hur du utvecklas som fotograf! Grattis!!! 🙂 Ser mumsigt ut också 🙂
Yummy 🙂