VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Kladdkakemuffins med vaniljfudge

IMG_3897

Kladdkaka, kladdkaka!

Alltså jag tröttnar aldrig!

Sega kladdkakemuffins med var sin ruta vaniljfudge i mitten. Dessa muffins smakar ljuvligt med en kula glass eller vispgrädde till serveringen.

Vaniljfudgen hittar ni vid lösgodiset eller i lite större byttor i affären.

KLADDKAKEMUFFINS

100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
+ 10 st vaniljfudge
GÖR SÅHÄR
Smält smöret. Tillsätt äggen. Tillsätt socker, mjöl. kakao, vaniljsocker och salt. Rör om.
Ta fram 10 st bakformar. Stick ner en vaniljfudge.
Grädda ca 8 minuter, Det ska vara kladdigt i mitten.
IMG_3878
Kommentera

Annons

Sockerbullsmuffins

IMG_3825IMG_3843

Idag blev det sockerbullsmuffins. Ja de smakar faktiskt så med. Snabbt går det att göra dem med. På en halvtimme har du dem i din hand.

Muffinsen är ganska kompakt och påminner lite som munkar. I mitten finns en liten överraskning av en vaniljkräm.

Efter kakorna har svalnat penslar man på smält smör och doppar dem i socker.

SOCKERBULLSMUFFINS

200 g rumstemperat smör

2 1/2 dl strösocker

2 ägg

5 1/2 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

en nypa salt

2 1/2 dl mjölk

VANILJKRÄM

Marsanpulver blandat med mjölk. ca 2 dl mjölk med 4 msk pulver (ev mer pulver det ska vara lite tjockt)

+ Lite smält smör och socker till doppningen

Eller gör en egen vaniljkräm

GÖR SÅHÄR

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa upp smör och socker med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget. Vispa det vitt och luftigt.

Vänd ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt lite i taget.

Rör om och tillsätt mjölk.

Ta fram en muffinsplåt och häll i lite muffins smet.

Tillsätt vaniljkräm (ganska mkt) ungefär 1 msk

Tillsätt lite smet till.

Grädda ca. 20 minuter.

Lägg på lite till vaniljkräm om de så önskas 

Smält smör och pensla på muffinsen. Doppa i strösocker

IMG_3861IMG_3868

Kommentera (2)

Annons

Mina godaste småkakor

Småkakor är bland det godaste jag vet! Jag tar hellre en småkaka än en tårtbit eller en glass.  Dessutom är det så roligt att baka, det är lätt och man kan variera så mycket.

Här har ni lite tips från mig! De här är favoriterna iallafall hemma hos mig.

img_1745_573ef70de087c3024ae1a9ae

Sockerbullekakor

img_2026_574c08c72a6b225854416176

Drömmar med dumle

img_3774_54254dc52a6b2246f45c7183

Browniekakor med rocky road

img_2039_574c7fd6e087c3117e9d95e5

Chokladdrömmar med kola

img_1841_53f738c19606ee0ea3c37b0e

Snickerdoodle med vaniljfudge

IMG_3802-683x1024

Morotskakasnittar

Kommentera (2)

Annons

Morotskakasnittar

IMG_3816IMG_3814

Man blir så glad när man ska provsmaka första tuggan o allt bara smälter i munnen.

De här kakorna mina vänner sååå goda!

Snittarna är kolakakor som är smaksatt med riven morot, kanel och kardemumma. Ja de smakar faktiskt som morotskaka. Dessutom går det superfort och göra dessa! Så du hinner till fredagsmyset hehe!

MOROTSKAKASNITTAR

100 g smör

1 dl farinsocker

1 dl strösocker

2 msk ljus sirap

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 dl grovt rivna morötter

2 tsk kanel

1 tsk kardemumma

GÖR SÅHÄR

Sätt ugnen på 175 grader.

Nyp ihop alla ingredinser eller vispa ihop med en elvisp med degkrokarna.

Rulla 4 längder på en plåt och platta till.

Grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter.

Ta ut dem och skär snitt och låt de svalna på plåten.

IMG_3802

Kommentera (2)

Mums mums med ballerinabotten

IMG_3769IMG_3795

Mums mums består av chokladdoppat äggviteskum med kex i botten och är en stor favorit bland många. Istället för en kexbotten bytte jag ut den mot ballerinakex, så mycket godare!

Den härliga nougaten tillsammans med marängskummet med den smälta mörka chokladen, mmmmm!

Snabbt går det också att göra dessa kakor. Du har dina kakor inom halvtimmen.

MUMS MUMS MED BALLERINA
1/2 paket ballerinakex
MUMS MUMS FYLLNING
3 äggvitor
1 dl socker
1,5 msk florsocker
2 msk kallt vatten
1 tsk vaniljsocker
3 gelatinblad
10 stycken ballerina
200 g mörk choklad
1 tsk olja
GÖR SÅHÄR
Börja med att vispa upp äggvitorna. Tillsätt lite socker i taget till en maräng. Tillsätt sedan florsockret och vaniljsockret.
Ta fram en kastrull och lägg i de blöta gelatinbladen med 2 msk vatten.
Häll sedan gelatinet i marängen och rör om väl.
Spritsa ut fyllningen på ballerinakexen. In i frysen ca. 10 minuter.
Smält chokladen med olja över ett vattenbad.
Doppa mums mums i chokladen.
IMG_3774IMG_3778IMG_3781
Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna