Hej, jag heter Susanne Bostrand och är stolt och lycklig mamma till tre fantastiska döttrar! Har levt som ensamstående på heltid med dem sedan jag var 5 veckor gravid med min yngsta dotter! Om det nu skulle vara så att du tycker att jag verkar bekant, men inte riktigt kan placera mig så skulle det kunna bero på ett jag har varit med i ett sånt där "söka-efter-den-stora-kärleken-program" på TV. Var med i TV3:s Ensam Mamma Söker 2014 där jag blev en massa roliga erfarenheter och upplevelser rikare, men tyvärr inte lyckades träffa "Mr Right"! Är turism- & upplevelseproducent samt heltidsstuderande universitetsstudent. En livsglad, naturälskande norrlänning som ständigt har en massa bollar luften och älskar när det händer saker! Den bohusländska västkusten och Asien har en alldeles speciell plats i mitt hjärta och jag talar flytande indonesiska. Tror på mångfald, jämlikhet och en grönare värld där var och en tar sitt ansvar för det klot vi en dag ska lämna över till våra barn! Tycker det är viktigt att kunna stanna upp, se och njuta av det stora i det lilla – ”the small things in life are the big things!” Det känns fantastiskt kul att vara Toppbloggare här på Allt för föräldrar och Du som läser min blogg kommer att få följa med mig, flickorna & katten Marley i vår fartfyllda vardag, i med- och motgång med en massa galna upptåg och ständigt rullande gamla och nya projekt – varmt välkommen!

Fem myror är fler än fyra elefanter – Jamtlis givna sommarsuccé!

Hej du vackra! <3

Det dröjde inte många dagar här hemma i Östersund innan jag och barnen fick Jamtli-abstinens och kände att vi bara måste besöka den stora upplevelse och- friluftsmuseum anlägnningen igen…

Jamtli – ett av mitt och barnens absoluta smultronställen här i Östersund – är ett stort friluftsmuseeum som under åtta veckor varje sommar fylls med äventyr, upplevelser och historiska rollspel för både stora och små!

IMG_1238

En del av eftermiddagen valde vi att spendera i Jamtlis allra nyaste rollspelsmiljö – Det moderna samhället 1975 – där det bjuds på nostalgiska upplevelser från en tid som många av oss minns. Här kan man möta den helt vanliga Svensson-1970-tals-villafamiljen, pensinärstillvaron och Gröna vågen paret.

IMG_1243

I upplevelseparken ”Fem myror är fler än fyra elefanter” har man möjligheten att kliva rakt in i TV-programmet med samma namn och  där väntar en massa skoj tillsammans med Jamtlis egna aktörer i rollerna som Magnus, Brasse och Eva.

Allt iscensatt efter originalformatet – SVT:s omåttligt populära barnprogram som sändes i rutan mellan 1973-75.

En hel värld som är fylld av rosa elefanter, många spännande överraskningar och lekar med både siffror och bokstäver blir tillsammans med Magnus, Brasse och Eva till högklassig underhållning.

😀

se själv!

IMG_1300

IMG_1298

IMG_1255 IMG_1258

IMG_1315

Ett besök här är lite som att ta ett kliv rakt tillbaka in i sin egen barndom och bli som ett barn på nytt…

… klart att jag skulle vara med och leka ”Vem ska bort?” tillsammans med barnen!

IMG_1326

IMG_1321 IMG_1344 IMG_1340

Iklädde mig själv rollen som Brasse för en stund, haha

😉

IMG_1330

Valet mellan spök- eller pusstunneln var busenkelt tyckte barnen!

IMG_1274 IMG_1277 IMG_1281

IMG_1287

Och många pussar blev det!

<3 <3 <3

IMG_1289

Dagens absoluta höjdpunkt var ändå utan tvekan mini-scenshowen med Magnus, Brasse och Eva.

Förväntan framför scenen var stor, strax innan ridån skulle gå upp med den klassiska ”Fem myror…”-signatur melodin strömmandes ur högtalarna… 

IMG_7488 IMG_7492

… och där stod de då äntligen! 

IMG_7510

IMG_7511

Vi gick på dagens sista föreställning – den om bokstaven R – och som aktörerna briljerade i sina roller.

Klockrena imitationer av Magnus, Brasse & Eva!

IMG_7522

Och jag är nästan alldeles säker på att de satt och log tillsammans alla tre – på ett av de vitfluffiga molnen ovanför våra huvuden

🙂

IMG_7541

Alla barnen var helt trollbundna och jag satt med ett brett leende ända upp till öronen under hela föreställningen vilket resulterade i en plötslig skrattmuskel-träningsvärk i käkarna efteråt 😉

haha!

😀

Och allt kulminerade i en härligt svängig rörmockarrock där barnen fick göra aktörerna sällskap och dansa loss på scenen ackompanjerat av föräldrarnas högljudda applåder och bussvisslingar.

IMG_7569 IMG_7587IMG_7578 IMG_7576 IMG_7575

IMG_7614

IMG_7640

IMG_7624

Om du har vägarna förbi Östersund så är detta något du bara inte får missa!

Passar precis lika bra för stora som små

😀

För mera info kan du titta in på Jamtlis hemsida som du hittar

HÄR

Kram & kärlek <3

/Susanne

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.