VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Roligt och tröttsamt

Efter en förmiddag av planering och plugga hämtade jag upp tjejerna och sen mötte vi upp A, snabbytte om och sen åkte vi in till vår Fotografkompis Helena! Barnen fjantade sig framför kameran, hoppade i en säng och vi (dom då, inte jag, haha) hann både skratta, brottas och grina en skvätt. Sen tog jag en ansiktsbild(?) på mig som jag behöver – insåg då att jag är sjukt oduglig framför kameran, haha!

Efter det blev det lite shopping på Stadium och sedan mötte vi upp mamma och pappa på deras favoritkvarterskrog och åt middag! Barnen åt hamburgare och pizza och jag åt pasta, sedan delade vi på några BananSplits så nu är jag supermätt.

Barnen har precis lagt sig i As säng och ser på Netflix och N kom precis in genom dörren- betydligt tidigare än jag trodde så nu blir det soffhäng och LetsDance (om jag inte somnar, är så otroligt trött)!

Trevlig fredag på er!

Kommentera

Annons

Get it done

En person som jag länge följt och inspirerats av är Laura som skriver A-little-bit-of-Lacquer, igår laddade jag ner hennes printbles från Etsy. 1Det finns Monthly/Weekly/Daily-planeringsblad och ett hem-planeringsblad.
Jag kommer använda månads- och veckobladen och hem-planeringsbladet för att strukturera upp min tid!
Jag brukar skriva vad jag ska göra timme för timme – speciellt när jag pluggar så brukar jag avsätta en viss tid för ett visst ämne/del av uppsats osv. För mig funkar det finfint och gör att kaoset blir lite mindre kaosaktigt, haha!
1Brukar Du planera timme för timme eller kör du bara på?

Kommentera

Annons

Att ha flexibla tider

Jag har verkligen haft tur som har i princip helt flexibla tider på mitt nya jobb – bara det som ska bli gjort blir gjort så får jag göra det lite när som helst och jag kan även delvis jobba hemifrån. Idag provade jag att jobba hemma, vilket innebär att jag kunde hämta barnen i bra tid och sedan när de lekte så kunde jag ringa och boka in barn för undersökning – jag vet inte men det verkar enklare att få tag på mammor på eftermiddagarna och idag lyckades jag boka in 15st vilket får räknas som mycket för två timmars jobb!

Annars har dagen mest handlat om att sätta sig in i saker – tyvärr har jag inte fått min mailadress än så jag kan inte logga in på alla sidor vilket försvårar det hela men än så länge tycker jag att jag har fått bra koll på allt som ska göras! Nästa vecka ska jag lära mig andra delar som kommer ingå i min tjänst och jag anar att de blir mer komplexa än det jag lärt mig hittills….men ja, det tar vi då!

Nu ska jag med gott samvete sätta mig i soffan, se på Sveriges Mästerkock och mumsa i mig hamburgare som N just nu står och kockar ihop – imorgon är det torsdag och snart är det helg!


Lyckan när kaffeautomaten faktiskt gör en riktigt god latte!

Kommentera

Annons

Hur såg gårdagen ut i tider?

Jag fick så bra respons på mitt inlägg dagen-i-tider så jag kör ett till!

Måndag 20/3
05.00
Klockan ringer
05.00-05.30 Gör mig iordning och dricker kaffe
05.30-06.30 Jag pluggar och N är på gymmet
06.30-08.00 Morgoncirkus och skjutsar barn till skolan/förskolan, L och A går in själva så de är bara att släppa av, LillaA följer jag såklart in till förskolan
08.15 Speedar upp till KAU och får stanna för att svara på ett mail efter vägen
08.30-9.00 Möte med handledare
9.00 Träffar M en snabbis som jag ska ta över jobbet efter
9.10 Snabbt in på bibblan och kopierar 2 kapitel ur en bok om metodanalyser
9.20 Landar på jobbet och börjar sortera upp alla papper och börjar ringa
10.00 Fika – älskade fikarast!
10.15 Jobbar dvs. ringer och bokar in 7åringar för undersökning, planerar in alla tider så att det ska finnas sjuksköterskor på plats och så att de med lång resväg får komma på passande tider, fixar med posten osv
11.30 Lunch – köper en sallad
12.00 Jobbar ännu mer
15.30 Hemåt
15.45 Kommer hem och möts i dörren av tre glada barn och en nyklippt hund
16.30 Börjar med middagsfix som mormor hade förberett, ugnsbakad lax med potatismos och kall sås
16.30-17.00 Gör läxa med A, engelska som är hans bästa ämne så det går fort och är roligt
17.00 Äter middag tillsammans med barnen och vi pratar om vad som hänt under dagen (bästa tiden på dagen)
17.30 A tar med tjejerna ut på en cykeltur förbi lekparken
17.45 LillaA tröttnade på lekparken och kom hem och gjorde en rosa trolldeg
18.00 L och A kommer hem
18.00 A och jag gör svenskläxa
18.30 Kvällsfix med dusch och nattning
ca 19.00 N kommer hem och avslutar nattningen av tjejerna
19.00 Jag skickar lite mail och sammanfattar dagens anteckningar från handledaremötet
20.00 Ett avsnitt av Elementary
21.00 Packar ihop barnens väskor inför morgondagen med mellis, överdrag och allt som ska med
21.15  Natten, ligger och slösurfar lite och lyssnar sedan på Värvet med Carolina Neurath innan jag somnar!

Kommentera

Annons

Kommentar och en dagens

Idag började dagen med att jag bokade ett möte med min ena handledare för att revidera min Masteruppsats lite – dels så fanns inte den datan jag ville ha att tillgå och dels så tror jag den är alldeles för avancerad för att jag ska kunna/hinna ro allt i hamn innan sommaren. Nu planerade vi iaf en enklare studie med Chi2-test, T-test och konfidensintervall.

Sedan speedade jag förbi M som jag ska ta över efter och sedan över till mitt lilla kontor – resten av dagen flöt på bra men i en det-är-kaos-känsla….lyckades dock få en hel del gjort och när jag kom hem så hade Mamma och Pappa förberett middagen och när jag och barnen ätit så tog A med dem ut på en cykeltur så jag hann att diska och landa lite (och ringa två jobbsamtal, haha) innan det var dags för kvällscirkusen!

Nu ska jag logga ut från både min laptop och jobbmobilen och se några avsnitt av Elementary med N!

Jo, just det – fick en kommentar att bloggen inte handlar om så mkt studier….och nej, jag hinner inte riktigt med allt nu! Om man använder sökfunktionen så finns det en hel del att läsa bakåt i bloggen och kanske finns det ngn som tycker att bloggen fortfarande är inspirerande, framöver när jag kommit in i allt nytt så kommer jag försöka skriva mer studietips osv men ja, såhär ser det ut nu!

Önskar er alla en trevlig kväll!

Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna