Jag som skriver bloggen är en 33årig trebarnsmamma som pluggar Psykologi med målet att forska och föreläsa på Universitetsnivå. Här delar jag med mig av min vardag med Studiestress, Barnkaos och det berömda vardagspusslet. Däremellan skriver jag om olika studietekniker, delar med mig av studietips och studiepepp! (För Kategorier & Arkiv, scrolla längst ner på sidan)

Att värna om miljön

Alltså, nu tycker jag att vi pratar miljötänk ett tag!
Tänker Ni mkt på miljön?
Gör Ni varje dag medvetna miljöval?

För ett tag sen så såg jag något program med Gunhild Stordalen, verkligen en engagerad och inspirerande kvinna!
Jag har deltagit på föreläsningar med henne vid ett par tillfällen (jag jobbade som ekonomiansvarig på ett av Petter Stordalens hotell och där hade vi ett enormt miljötänk) och hon har en hel del viktiga poänger med det hon jobbar för.

Tex så är köttproduktionen en stor del av miljöproblemen – och här hemma försöker vi äta mer och mer vegetariskt men samtidigt är det svårt för barnen är inte överförtjusta i bönor och qourn men samtidigt tänker jag att om man introducerar det över en längre tid så hinner de vänja sig….sen ska man ju heller inte glömma ett ”Meat free-Monday” lika gärna kan betyda att man äter våfflor, eller hur?

Köper Ni mycket eko?
Här hemma väljer vi i stort sett alltid eko, de få kronorna som det kostar extra tycker jag är värt det! Dock har jag lite svårt för att tex välja eko från Brasilien istället för svenskt icke-eko men samtidigt så vet jag att det dels är mindre besprutat även om det är från ett land långt bort och efter vad jag läst så är det (faktiskt) mer miljövänligt att frakta mat över världen än att odla icke-eko hemma i Sverige! Så ja, när det gäller eko-produkter kan jag nog inte gör mer än vad jag redan gör!
Dock har vi faktiskt börjat köpa Värmlands-mjölken istället för Arla-Eko….att stötta den Värmländska jordbrukstraditionen känns också viktigt och dessutom läste jag att det snart kommer eko-alternativ!

Något jag är kass på däremot är att jag handdiskar under rinnande vatten, har rinnande vatten när jag borstar tänderna och när jag duschar stänger jag inte av vattnet när jag tex tar schampo eller rakar benen (haha!)….
Jag handdiskar dessutom ganska mkt istället för att köra diskmaskinen men vet Ni-
handdisk under rinnande vatten kräver cirka 100liter och motsvarande diskmängd i maskinen kräver 9-10liter vatten….så ja, nu är det färdigdiskat med rinnande vatten här hemma!
[youtube]https://youtu.be/WWuvxN1WQEg[/youtube]

Ingen kan göra allt men alla kan göra något!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *