Jag som skriver bloggen är en 33årig trebarnsmamma som pluggar Psykologi med målet att forska och föreläsa på Universitetsnivå. Här delar jag med mig av min vardag med Studiestress, Barnkaos och det berömda vardagspusslet. Däremellan skriver jag om olika studietekniker, delar med mig av studietips och studiepepp! (För Kategorier & Arkiv, scrolla längst ner på sidan)

Att skolka en regnig fredag!

Idag gör jag ngt som jag aldrig brukar göra och som jag får lite ångest av….idag skolkar jag från datasalsövningen….fast egentligen så kan man inte räkna det som ”skolk” då (nästan) inget på universitetsnivå är obligatoriskt – men ändå ligger ångesten där som en liten boll i magen…. Haha, jag är nog ganska störd när det kommer till att vara plikttrogen för det är ju sällan vi är fulltaliga på föreläsningarna vilket innebär att det alltid är ett par stycken som skolkar, i min förra klass hade jag högst närvaro under alla terminer….

Hur som helst, idag är det datasalsövning (repetition) inför kommande uppsatsskrivande….och jag väljer att plugga inför tentan som är den 9 oktober….förhoppningsvis så klarar jag statistiken på uppsatsen ändå och för att ens få skriva uppsatsen så måste jag klara statistiktentan så därav mitt val, en sak i taget liksom….det andra får lösa sig efter vägen….men ändå I don’t like it!

För att vara säker på att få mkt gjort så är jag iaf i skolan och har bokat mig ett litet studie-akvarium fram till klockan 12.00 – sen kommer mina föräldrar och lunchar med mig och sen åker jag hem och pluggar lite till innan barnen ska hämtas. Idag ska jag och barnen prova att göra egna chokladkakor i det där choklad-kitet som A fick i födelsedagspresent. Egentligen så innebär det bara att man geggar ner smält choklad i olika formar och så kan man lägga i annat godis i formen tillsammans med chokladen, barnen har beställt marshmallows och gummibjörnar….låter ju superäckligt men vi kommer antagligen ha kul när vi gör det så det får väl vara huvudsaken! Sen måste jag ju antagligen även sanera köket hela kvällen….

Nej, nu ska jag äta frukost och börja plugga….igår läste jag 86sidor och idag bör jag läsa minst 100 sidor till….skjut mig….!

Trevlig fredag på er! 

 Igår bjöds jag på en karriär-fortune-cookie och fick ”lärare” som framtida karriär….och ja, i slutändan är det väl det jag vill bli! Lektor eller professor (drömma får man) på universitetet är ju målet…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *