Häng med på allt från hemmaliv, mode, skönhet och resor i både storstäder, stränder eller på landet.

GRÖNKÅLSCHIPS

Här kommer ett tips på ett supergott och nyttigt snacks till fredagsmyset.

Jag kan verkligen rekommendera att göra chips av denna supernyttiga grönsak som är en av de grönsaker som är allra rikast på nyttigheter som A-vitamin, C-vitamin och järn.
Grönkålschips 009 Grönkålschips 011

Tvätta av grönkålen, torka ordentligt. Ta bort den hårda stjälken och bryt grönkålen i lagom stora bitar. Lägg allt i en bunke och blanda om med olja,honung, salt och chiliflakes. Lägg grönkålschipsen på en ugnsplåt med smörpapper. Lägg chipsen en bit i från varandra så blir de riktigt krispiga. Grädda chipsen i varmluftsugn på 175 grader i mitten av ugnen ca 10-12 minuter. Sedan är det bara att njuta av ditt fredagsgodis. Om du vill kan du även lägga i dill i oljan innan du blandar.

Grönkålschips 013

1 1/2 liter färsk grönkål ♥ 2 msk olivolja ♥ 1/2 tsk havssalt ♥ 1/2 – 1 tsk chiliflakes ♥ 2 msk flytande honung

Grönkålschips 014

Njut av dina goda grönkålschips.

/Love C

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *