Häng med på allt från hemmaliv, mode, skönhet och resor i både storstäder, stränder eller på landet.

Fredagsmys och god Porterstek

Här kommer ett gott recept på Porterstek, själv föredrar jag att göra den på älgkött.
1 kg Fransyska 1 flaska Porter (33 cl) 1,5 dl kinesisk soja 1,5 dl outspädd svartvinbärssaft eller 3 dl madeira eller portvin 6 st svartpepparkorn 6 st krossade enbär 2 tsk timjan, torkad 2 st stora vitlöksklyftor 1 st stor gul lök i klyftor 2 st köttbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
Sås: 8 dl sky 5 msk vetemjöl 2 dl grädde (valfri procent men kokbar)
Skär vitlök och lök i bitar. Häll öl, saft och soya i grytan. Lägg i buljongtärningar, lök och kryddor. Koka upp. Lägg ner köttet i porterblandningen. Låt sjuda under lock 1-1½ h. Köttets innertemperatur 75 g.
Bon Apetit.
Love Jessie!
Bild lånad från recepten.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *