Sojka är en driven 2 barnsmamma som alltid har något på gång. Förutom denna personliga mammablogg så driver hon flera företag. Bloggen kretsar kring hennes liv bland barnprylar och barnskratt! Men även bland bajsblöjor och barnskrik! En blogg som tar upp både djupa och lättsamma ämne, det går från glädje till sorg och speglar det verkliga livet. Sociala nätverkets all in-mamma och egenföretagare. Sojka är från grunden en Malmöbo men flyttade ut till byn strax utanför Malmö för lite lugn och ro… KONTAKT:[email protected]

Tycker ni fortfarande jag är fin?

I detta inlägg <— kunde man läsa flera som tycker jag är fin. Och då undrar jag om ni menar bilderna jag lagt upp på hur jag såg ut? Dåtid alltså på de 3 nedersta bilderna!  Här är en bild från igår. En vecka efter förlossningen och minus 9,3 kg har jag gått ner sen förlossningen.  Lika fin eller? Ni är jätte gulliga som tyckte/tycker det i så fall. 🙂

 I min nya amningstopp från Zeal of Sweden. Är verkligen nöjd av mitt inköp och den är så bekväm och har ett sånt härligt material. Smidigare amningstopp har jag inte hittat tidigare.

Du kan läsa mer hur den fungerar HÄR.

Sen kära vänner! Jag känner ingen stress på att gå ner i vikt. Och jag är stolt över min kropp att den fött fram 2 barn. Och jag har ingen ätstörning eller liknande för att jag blickar fram och drömmer om att komma tillbaka till min kropp. Jag känner mig ovanligt pigg (trots en del trötthet) efter denna förlossning och är bara motiverad av att komma igång. Jag känner efter i kroppen vad jag kan och inte kan och jag vill söka information (då jag glömt det mesta) så jag vet vad som gäller innan jag sätter igång.

Men det är väl knappast så här man vill se ut längre fram! Men jag skäms inte för jag fattar att jag fött barn och då ser det ut så här efteråt och jag njuter till max av vårt lilla tillskott men längtar också tillbaka till min kropp och inte endast för hur det såg ut, utan för att man orkade mycket mer och hade en frisk och pigg kropp.

Som mammaledig har man en del extratid. Beroende på vad man väljer att göra (man har inte alltid så mycket tid som man tror) men prioriterar man så finns det tid till vad du vill. Så då sitter jag gärna och kollar runt lite på nätet efter tips att komma igång. Elias sover typ 20 timmar av sina 24 timmar känns det som och jag tycker det är tillräckligt att ligga och titta och njuta av honom för mindre timmar än så. Hoppas några kan förstå vad jag vill komma till… 🙂

14 reaktioner på ”Tycker ni fortfarande jag är fin?

  1. Men du ser ju hur fin ut som helst. Det är jättejobbigt med dessa kilon som ska ner och denna kropp/mage som ska dra ihop sig kontra den smärta man har/får i och med graviditeten, men ta det bara lungt och njut så kommer du igåkg och röra på dig lite i taget, lite och lite mer. Annars blir det lätt platfall och pannkaka och man blir mer frustrerad än från början.

    Jag har ju bara träffat dig då du hade bebis i magen och jag tyckte du var hur fin som helst då och tycker du är minst lika fin nu. 🙂

  2. Du strålar hjärtat, fortsätt med det! Det klär dig… kilona blir du av med när du börjar träna och de är inte missklädsamt på dig heller. för den delen… viktigast att du mår bra och njuter!
    Njut av mamma tiden och dina underbara söner!

  3. Visst ville man bli sitt vanliga jag igen. Jag hade förmånen att gå upp extremt lite som 3 kg tredje gången. Det innebar att jag lämnade BB smalare än före graviditeten… Men så hade jag ett fasansfullt illamående som höll på att knäcka mig 🙁 Inte så bra heller…

    Lycka till!

  4. helt rätt inställning tycker jag 🙂 inte sjutton vill man se ut som man gör strax efter man fött barn hela livet MEN man ska verkligen inte stressa! och dem där jädra magmusklerna. trodde mina hade växt ihop men fick domen av ett proffs under helgens barnmässa i karlstad, så för mig är det back to basics! trots att wincent är 1 år och 4 månader! och hon jag pratade med sa AJABAJA till plankan. för de inre musklerna klarar inte den påfrestningen! så nu ska jag ladda hem en app Mammamagen tror jag den heter och tränar de inre magmusklerna step by step 🙂 LYCKA TILL!

  5. Åh har du fått såna kommentarer på ditt viktinlägg? Har fått såna jag också (förr i tiden, just nu funderar jag ingenting över vikten haha (har precis smällt i mig två våfflor från gårdagen med motiveringen att bebis behövde våfflor 😉 )) och det är lite trist. Man vill ju självklart komma till en målbild men det betyder ju inte att man har ätstörning eller har bråttom, det är ju peppande att fundera över hur man ska gå ner i vikt och att plocka fram förebilder på sig själv är ju bara peppande och kul.

    Jag tycker du ser precis lagom ut nu för hur du ”ska” se ut strax efter en förlossning. Men jag förstår också hur du tänker kring vikten för jag kommer tänka precis likadant sedan också – men ingen brådska what so ever..

    Kram

    1. Nja dem kanske inte ha skrivit de exakta orden men det är ju så dem menar. Folk säger men ”gud tänk nu inte på det, njut av ditt barn istället” osv. Precis som om det skulle störa mitt njutande. 😉
      Ha ha jag tror vi kastade vårt våffeljärn. 🙂 Så här blir det tyvärr inga. 🙂 Man blir hemskt sugen när alla snackar om våfflor.
      Tack för din fina kommentar! 🙂
      Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *