Jag har i snart 2 månader käkat periodisk fasta. 16/8. Dvs att jag har ett ätarfönster på 8 timmar och fastar resten. Jag testade detta för 1 1/2 år sedan, men tyckte det var sjukt jobbigt då jag gick i skolan. Att försöka koncentrera sig med en kurrande mage gick bara inte.
Nu behöver jag dock ingen större hjärnaktivitet innan kl 11-12. Oftast försöker jag träna runt 10-tiden då jag känner mig som starkast på fastande mage. En helt underbar känsla när man kommit in i det. Jo, jag är hungrig, men det är en annan sorts hunger som infinner sig. Jag blir nästan hög. Känner mig oövervinnelig
Jag äter 3 gånger om dagen och då äter jag mig rejält mätt. Många går ner i vikt under periodisk fasta, men inte jag. Möjligtvis har jag minskat lite i fettprocent, men inget som syns. Jag är nog den enda det inte biter på. Det bevisar hur mycket jag faktiskt kan äta när jag väl äter.
Jag har under denna tid inte räknat en enda kalori. Det var lite därför jag började. För att släppa på allt sånt och det har fungerat alldeles utmärkt. Jag gör ju inte detta för att gå ner i vikt. Jag gör det för att jag faktiskt mår bra av det. Min kropp mår skitbra av att inte behöva ta hand om mat hela tiden. Dessutom behöver min hjärna inte bli triggad 6 gånger om dagen
Jag äter samma mat som innan. Har dock lagt till lite mjölkprodukter. Kesella och mjölk. Magen klarar det bra så jag kör på. Nu hoppas jag bara att min kropp berättar att jag inte behöver lika mycket mat när jag inte tränar så hårt, men va fan. 1 kg hit eller dit. Så länge jag mår bra. Det är det som räknas
Kul att läsa! Precis så upplever jag det också, hunger men på ett annat sätt. Hanterbar, inte panikartad. Och att ”få” äta rejält och slippa alla dessa småmål och mellis och fokus på mat. Jag känner direkt hur kroppen blir ”mätt” när jag äter frukost, mätt på ett jobbigt sätt. Och sen hunger under dagen, och jag mår liksom inte bra. Så när jag frångår 16/8 så gör jag det i så fall på kvällen, men frukost äter jag otroligt sällan numera!
Om du har känslig mage, tänk på att det är ganska mycket laktos i just kvarg, en enkel ”regel” är ju högre fetthalt, desto mindre laktos.