VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Ett avslut

Idag gick det för långt och jag har nu bestämt mig för att avsluta fastan. Självklart känner jag mig som ett stort jävla misslyckande. När jag har bestämt mig för något så har jag, men det får inte gå ut över min hälsa. Och det har det gjort. Nu snackar vi inte den fysiska hälsan. Nej, för den kan jag hantera. Lite hunger dör jag inte av. Den psykiska hälsan däremot. Den kan jag inte hantera och kontrollera på samma sätt och nu sätter den stopp

Sen jag började med Paleo i april har jag mått så sjukt bra. Fysiskt och psykiskt. Mina hjärnspöken har hållit sig på avstånd. Förstå min lycka. Att få vara ifred har varit helt freaking underbart, men så idag. Då dök de upp. Jag märker det direkt. De manipulerar. De får mig att bli osäker. De får mig att tänka SJUKA tankar. Jag vill inte ens skriva mer om det. Därför sätter jag . Har ni frågor så fråga på. Jag besvarar gärna..

Nä.. I stället vill jag fokusera på det positiva. Eva var hos mig idag. Älskade vän. Hon är så jäkla underbar. Fin är hon också med sin lilla bebis i magen (hon är fin annars också). Tack för att du var här och stöttade mig idag med 2 små trötta barn. Tack för att du orkar lyssna. Tack för att du finns

En helt vanlig dag i Sara Tillings liv. En helt vanlig dag….


Kommentarer


  1. Clara 4 september, 2012 on 19:51 Svara

    Varför ändra ett vinnande koncept egentligen, snart mår du bättre igen! Många känslor kan trigga ångest om man är van med spöken sen förr. Jag kan tex knappt vara bakis eller ha lågt blodsocker som gammal panikångstare. Även om man lär sig om sig själv så minns kroppen. Hoppas du känner dig bättre snart. Kram

  2. Rosahjärtan 4 september, 2012 on 20:09 Svara

    Bra beslut! Schas alla. Jäkla spöken!

    • i min lilla lilla värld 5 september, 2012 on 09:25 Svara

      Schas!!

  3. Cilla 4 september, 2012 on 20:10 Svara

    Jag känner igen det där. Jag provade också PF i slutet av våren/början på sommaren och det gick inte många dagar innan jag fick avbryta det. Det fungerade inte för mig. Magen fuckade up och matmonstret i min hjärna blev ett faktum. Känn dig INTE misslyckad! Vi är alla olika och för en del fungerar det helt bra att köra PF och för andra gör det inte det. Du har provat, och kände direkt att ditt vanliga sätt att äta fungerar bättre för dig. Det handlar ju om att må bra, eller hur? Så jag säger till dig som jag tänkte: Why fix something when it aint broken? Lev som du brukar och fokusera på att må bra 🙂 KRAM!

    • i min lilla lilla värld 5 september, 2012 on 09:24 Svara

      Yes. Why?

  4. ealina 4 september, 2012 on 20:47 Svara

    Ojdå, så kan det gå.. Men se det inte som ett misslyckande, det är så trist. Se det istället som ett underbart bevis på hur himlans bra du äter annars! 😀

    Jag hoppas att du kryar på dig där inne i huvudet snabbt som attan och mår bättre redan imorgon! Och ät nu som du brukar istället! *kramar om*

    • i min lilla lilla värld 5 september, 2012 on 07:22 Svara

      Ja. Back to normal igen

  5. Sofia - ett bättre du 4 september, 2012 on 20:55 Svara

    Klokt! Bra att du lyssnar på dig själv och känner igen signalerna! Ta hand om dig.

    • i min lilla lilla värld 5 september, 2012 on 07:22 Svara

      Tack

  6. Tove 4 september, 2012 on 21:03 Svara

    Jag instämmer med alla andra: känn dig inte misslyckad!! Vi är alla olika och det som fungerar för en person fungerar inte för en annan. Jag har själv förespråkat PF men håller på att backa i min övertygelse. Jag tror däremot att det som är mest ”evolutionärt riktigt” är att äta oregelbundet, dvs mycket en dag, lite en annan, många små mål en dag, färre stora en annan osv. MEN, vi lever i en annan tid än på stenåldern och livet måste fungera socialt också, så det som är närmst evolutionen behöver inte vara det som är bäst. Framförallt så är inte samma sak bäst för alla utan alla har sitt sätt eftersom vi är människor och inte maskiner.

    PF har blivit lite överhypat tycker jag, och jag tycker att du ska vara stolt över dig själv som sätter ner foten och värnar om ditt mående. Fortsätt ät din älskade frukost och njut av den!!

    Såg att du vill gå upp i vikt och då skulle jag rekommendera flera mål per dag istället för färre, jag skulle säga 3 huvudmål och två mellanmål, och någon form av kh till varje måltid. Mer frukt, och kanske lite juice. Och såklart fett som vanligt.

    Ta hand om dig själv!!

    • i min lilla lilla värld 5 september, 2012 on 07:22 Svara

      Det var en lärorik kommentar. Skriver du möjligtvis mer om detta i din blogg?

      • Therése L 5 september, 2012 on 08:41 Svara

        Istället för att skriva ett eget inlägg, skriver jag under på Toves rader. Du har ju lyckats, du har testat något och lärt dig något. Det är inte ett misslyckande – tvärtom! Du sätter ner foten och värnar om dig själv – det är starkt gjort!

      • Tove 5 september, 2012 on 16:03 Svara

        Ja jag tänkte skriva lite mer om periodisk fasta eftersom det blivit så sabla hypat, plötsligt ska alla hålla på med det och det känns inte vettigt. Man ska veta vad man håller på med och varför, och förstå signalerna för när det inte är bra för en (som du gjorde). Annars tycker jag man ska äta 3 mål om dagen och inte ”klydda till det” på äkta skånska =)

        Var det det du menade eller syftade du på viktuppgång? det förtjänar också ett inlägg även om jag inte är någon expert, än iaf =)

        Hoppas du mår bättre idag, stor kram!

  7. Anna 4 september, 2012 on 21:34 Svara

    Men herregud! Du ska absolut inte känna det som ett misslyckande. Jag tycker du är såååå bra och så bra att du skriver om det. Det måste ju vara en enorm vinst för dig att du vågar lyssna inåt och att du förstår alla de känslorna och tankarna. Riktigt mycket credd till dig Sara för dig och ditt inlägg. Skitbra. Jag har själv helt lagt av med allt vad mattankar heter. Jag har dock förståelse för att du vill hålla dig till det som ger dig styrkra. I mitt fall känner jag bara att jag vill mota bort alla måsten, borden och istället käka det jag vill, när jag vill. Jag mår bäst då men vi är alla olika.

    • i min lilla lilla värld 5 september, 2012 on 07:21 Svara

      Tackför att du delade med dig

  8. Hanna N 4 september, 2012 on 21:36 Svara

    Sara – det är absolut inget misslyckande. Det är ett lyckande att du är så stark att du kan bryta dina planer även om du viljat fortsätta. I mina ögon är du fantastisk i allt du presterat med sjukdom, dina fina barn, man & vardagsschemat plus hela tränings- & matresan du presterat! Du är SÅ inspirerande och ger mig träningssug varje gång (dvs flera gånger om dagen) jag går in på din blogg!

    Tack för att du är du och berättar om ditt liv, din verklighet – ärligt.
    Kram

    • i min lilla lilla värld 5 september, 2012 on 07:20 Svara

      Nu ryser jag

  9. Malin PT 4 september, 2012 on 21:50 Svara

    Som föregående talare skrivit: Det är ju absolut inget misslyckande om du har hittat ett sätt som funkar bra för dig? If it aint broken, don´t fix it! Var glad att du hittat din grej istället.
    Stor kram till dig

    • i min lilla lilla värld 5 september, 2012 on 07:20 Svara

      Kram

  10. StepUp 2 Fitness 4 september, 2012 on 22:23 Svara

    Inget misslyckande Sara, ett mycket klokt beslut! Härligt med fina vänner som ställer upp!!!

    • i min lilla lilla värld 5 september, 2012 on 07:20 Svara

      Underbara vänner

  11. bodycomf 4 september, 2012 on 22:32 Svara

    Som de andra säger, det är INTE ett misslyckande utan helt klart ett LYCKANDE!!!! Du har varit klok, lyssnat på kropp och knopp och förstått vad som är bra för dig. Det kan du inte se som ett misslyckande!!!!! Du ska vara stolt. Du testade, det funkade inte just nu. Fine. Låt inga hjärnspöken komma åt dig! Heja dig, spöa skiten ur demonerna 😉

    • i min lilla lilla värld 5 september, 2012 on 07:19 Svara

      Jag försöker vara stolt

  12. Linnéa i Colorado 4 september, 2012 on 22:52 Svara

    Jag tycker som alla, don´t beat yourself up! Du har ju redan hittat ett förhållningsätt som verkligen fungerar – KÖR på det! Trixa inte för mycket, PF är toppen för vissa och inte alls för andra. Tycker du är grym!

    • i min lilla lilla värld 5 september, 2012 on 07:19 Svara

      Tack vännen

  13. Alex 4 september, 2012 on 23:59 Svara

    <3 Du är en stor inspiration, inget misslyckande. Du lyssnade på din kropp. En kosthållning är inte lika bra för alla, vi är ju så himla olika. En medicin funkar ju inte på alla patienter.

    Jag hejar på dig!

    • i min lilla lilla värld 5 september, 2012 on 07:19 Svara

      Du har ju rätt och jag vet det

  14. Veronica 5 september, 2012 on 06:37 Svara

    Det är inget misslyckande Sara! Snarare ett ”lyckande” när du så snabbt lyckades tyda dina egna signaler! Härligt! Nu har du testat detta – och det passade inte dig. Nu vet du. Kram på dig och tänk nu bara på att ta hand om dig på DITT sätt!

    • i min lilla lilla värld 5 september, 2012 on 07:18 Svara

      Tack fina du

  15. Tina 5 september, 2012 on 07:51 Svara

    Hjärtat! Var inte så hård mot dig själv! Du testade och det funkade inte för dig! Du är stark som vet när du ska sätta stopp så att hjärnspökena inte får ta fäste igen! Massor av kramar!

  16. Alexandra 5 september, 2012 on 08:27 Svara

    Du provade och du märkte själv att det inte fungerade, nu vet du det och du vet också att du är stark. Stark nog att välja rätt beslut!
    Stolt!

  17. Agneta 5 september, 2012 on 11:43 Svara

    Tycker du är så bra! Nu har du provat, å det ska man alltid göra om man vill. Sen är du en sån bra tjej att du kan ändra dig som i detta fall! Skitbra gjort av dig! Vet precis hur man kan känna ang hjärnspöken, själv varit i ”träsket” men tänker sällan på spökena mer, eller dem som inte tänker på mig kanske?!

  18. Johanna 5 september, 2012 on 12:42 Svara

    Sara! Så jäkla friskt och starkt tänkt. Hjärnspöken lär vi oss hantera. Kanske finns dom alltid där. Kanske triggas dom av vissa faktorer och hittar vi dom får vi försöka eleminera dessa triggers. Du våga testa PF men va som är större är att du våga ta beslutet att avsluta fast” alla” förespråkar detta. Starkt. Du gör så många intryck på mig.

  19. Clara 5 september, 2012 on 20:32 Svara

    Håller med alla ovan om att det är ”ett lyckande” och inte misslyckande! Du är en kämpe.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna