Här har jag gått och betalat 69 spänn för en liten, sketen burk mandelsmör också är det sååå lätt att göra själv och sååå mycket billigare.
Tack vare Malin, som jag följer på Instagram, hittade jag detta recept. Och provade
Mandelsmör
3 nävar mandlar (har egentligen ingen aning)
1 nypa havssalt
1) Rosta mandlarna i stekpanna i ca 10 minuter på medelvärme
2) Låt svalna och lägg ner i mixer
3) Mixa. Mixa. Mixa. Här gäller det att inte ge upp. Jag LOVAR att det blir smör till sist. Dra ner från kanterna med jämna mellanrum
4) Klart när det blivit ett smör
5) Salta och pulsa en gång
Vad jag använder det till?. I gröten, smoothisar, på ”mackor”, på lchf knäcket eller bara rakt upp och ner som det är.
För er som tänker på kalorier så kom ihåg att detta innehåller en hel del
Vad glad jag blev när jag såg detta inlägg. Jag är iof ingen storkonsument av någon sorts smör vare sig det är mandel el jordnöt eller annat heller för den delen. Men jag har en man som kör hårt på jordnötssmör! Även han blev less på köpesmör och har sen mer än ett år tillbaka gjort eget. Busenkelt, löjligt billigt och framförallt innehåller det 100% jordnötter till skillnad från de köpta. Av någon anledning har många fått för sig att det ska vara avancerat och svårt, när det egentligen kräver mest tid och bra mixer!
Men va bra!
Så mycket bättre att göra eget ju! Har bara gjort eget jordnötssmör, men ska definitivt göra andra varianter framöver också!
Det måste jag testa, tack för tipset!
Gött! Jag är sugen på att testa hasselnötsmör. Måste gå att göra på samma sätt..
Tror jag säkert. Testa
Verkligen smart att göra nöt- eller mandelsmör. Smartare och billigare! Om jag hade haft en sådan mixer hade jag också gjort det.
Köp en. Det kommer löna sig i slutändan