VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Sara goes lchf

Inte riktigt kanske, men knäckebrödet jag gjorde igår var minsann lchf till 100%. Hela familjen har godkänt det. Wilda käkar det som godis. Det bästa är att du kan krydda det lite som du själv vill. Jag älskar kanel och använde mig av det. När julen närmar sig blir det nog kardemumma. Tack för receptet, mamma

LCHF knäcke

200 gr solroskärnor
50 gr linfrö
50 gr sesamfrö
50 gr valfria nötter
4 msk fiberhusk
5 dl vatten
flingsalt
valfri krydda

20120808-123116.jpg
före

1) Sätt ugnen på 160 grader
2) Hacka valfria nötter fint (jag tog sötmandel och valnötter)
3) Blanda alla ingredienserna, förutom salt, i en stor skål och låt stå ca 5 min
4) Olja händerna och dela upp ”degen” på 2 plåtar med bakplåtspapper på och strö över salt. Tryck ut den så tunt som möjligt med hjälp av handflatan. Ju tunnare, ju sprödare
5) Baka i ugn ca 75 min eller tills brödet är hård. Byt plats på plåtarna efter halva tiden

20120808-124110.jpg
efter

Bryt i lagom stora bitar och servera med valfritt pålägg


Kommentarer


  1. Sofia 8 augusti, 2012 on 13:52 Svara

    Mitt recept ju 🙂 Skitbra! As gott.

    • i min lilla lilla värld 8 augusti, 2012 on 17:37 Svara

      Är det ditt? Slarvade bort var jag länkat till dig förut. Mamma gav mig detta

  2. bodycomf 8 augusti, 2012 on 15:46 Svara

    Ska testa redan ikväll, tog precis sista bitarna av mitt senaste fröknäcke! Perfekt, tack 🙂

  3. Sonja 9 augusti, 2012 on 07:35 Svara

    Mums för egengjort fröknäcke!
    Har ett recept jag gjort ett par gånger jag med och det liknar ditt (men saknar nötter och har en gnutta pofiber i för lite extra ”stadga”). Suuuuper gott! 🙂

  4. Signes Place 10 augusti, 2012 on 19:30 Svara

    Låter som ett smarrigt knäcke! Måste nog testas. Kanske i helgen redan.

  5. Charlotte 10 augusti, 2012 on 21:58 Svara

    oh lät spännande! Ska provas detta vid nästa knäckebrödbakning!:D

    • i min lilla lilla värld 11 augusti, 2012 on 08:43 Svara

      Do it!!!

  6. felicia 11 augusti, 2012 on 14:28 Svara

    mm har oxå en variant på fröknäcke jag kör.. brukar toppa med timjan och flingsalt men ska absolut prova med kanel 😀

    • i min lilla lilla värld 13 augusti, 2012 on 22:19 Svara

      Do it!

  7. Ulrika 26 augusti, 2012 on 20:29 Svara

    Jag har en omgång inne i ugnen nu. Jag har annars ett fröknäcke jag gör med riven ost och ägg i istället för fiberhusk och vatten. Hoppas detta blir godare! Tack för receptet. Jag kör bara salt och brödkryddor, timjan lät dock inte heller fy skam

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna