Inte riktigt kanske, men knäckebrödet jag gjorde igår var minsann lchf till 100%. Hela familjen har godkänt det. Wilda käkar det som godis. Det bästa är att du kan krydda det lite som du själv vill. Jag älskar kanel och använde mig av det. När julen närmar sig blir det nog kardemumma. Tack för receptet, mamma
LCHF knäcke
200 gr solroskärnor
50 gr linfrö
50 gr sesamfrö
50 gr valfria nötter
4 msk fiberhusk
5 dl vatten
flingsalt
valfri krydda
1) Sätt ugnen på 160 grader
2) Hacka valfria nötter fint (jag tog sötmandel och valnötter)
3) Blanda alla ingredienserna, förutom salt, i en stor skål och låt stå ca 5 min
4) Olja händerna och dela upp ”degen” på 2 plåtar med bakplåtspapper på och strö över salt. Tryck ut den så tunt som möjligt med hjälp av handflatan. Ju tunnare, ju sprödare
5) Baka i ugn ca 75 min eller tills brödet är hård. Byt plats på plåtarna efter halva tiden
Bryt i lagom stora bitar och servera med valfritt pålägg
Mitt recept ju 🙂 Skitbra! As gott.
Är det ditt? Slarvade bort var jag länkat till dig förut. Mamma gav mig detta
Ska testa redan ikväll, tog precis sista bitarna av mitt senaste fröknäcke! Perfekt, tack 🙂
Mums för egengjort fröknäcke!
Har ett recept jag gjort ett par gånger jag med och det liknar ditt (men saknar nötter och har en gnutta pofiber i för lite extra ”stadga”). Suuuuper gott! 🙂
Låter som ett smarrigt knäcke! Måste nog testas. Kanske i helgen redan.
oh lät spännande! Ska provas detta vid nästa knäckebrödbakning!:D
Do it!!!
mm har oxå en variant på fröknäcke jag kör.. brukar toppa med timjan och flingsalt men ska absolut prova med kanel 😀
Do it!
Jag har en omgång inne i ugnen nu. Jag har annars ett fröknäcke jag gör med riven ost och ägg i istället för fiberhusk och vatten. Hoppas detta blir godare! Tack för receptet. Jag kör bara salt och brödkryddor, timjan lät dock inte heller fy skam