VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Bebis vecka 38

Denna info kan Ni strunta i att läsa om Ni vill. Mest en massa tjafs om bebis och sånt, men glöm inte bilderna längst ner

Fredag och ny vecka. 38 (37+0).  Kan faktiskt inte riktigt förstå att jag ska föda om 3 veckor. Jag menar… Är det inte nu man ska känna sig ful, fet och otymplig? Jag tycker faktiskt att jag är fin. Jag njuter av min kropp. Och otymplig? Möjligtvis lite klumpig, men det är jag i vanliga fall oxå. Dock är trötter mitt mellannamn. Kvittar om jag sovit 12 eller 5 (som inatt) timmar. Känns som jag kan somna ståendes.

Min halsbränna gör sig påmind om kvällar och nätter, men speciellt efter jag ätit banan. Jag känner av fogarna då jag kliver åt sidan eller går ur bilen, men inget jag dör av. Går fortfarande min dagliga promenad på 45-60 minuter vilket jag bara mår bra av. Vikten har jag ingen aning om och bryr mig inte allt för mycket.

Bebis

Barnet är ca 36 cm från huvud till stjärt och vikten ungefär 3,2 kg. Barnet vikt ökar snabbt. Det kan växa med upp till 28 g om dagen. Barnet rör sig mindre nu. De stora kroppsrörelser du kände tidigare är små stötar från fötter och knän. Alla inre organ är färdigbildade och i tarmarna finns en grönsvart, klibbig avfallssubstans som kallas barnbeck eller mekonium. Det består av utsöndringar från matsmältningssystemet blandat med lanugohår, gallpigment och celler från tarmväggen. Barnbecket kommer att tömmas ut antingen före eller efter födseln. 
 

Jag

Vid varje Mvc-besök görs de vanliga rutinkontrollerna av ditt blodvärde, blodtryck, barnets hjärtfrekvens, position och tillväxt. En del kvinnor upplever att de känner sig nedstämda mot slutet av graviditeten. Orsakerna kan vara en mängd olika saker: oro inför förlossningen, trötthet på grund av sömnbrist och längtan efter att graviditeten ska vara över. Försök att få tid för dig själv och tala med din barnmorska på MVC. Mot slutet av graviditeten undersöker barnmorskan hur barnet ligger och för omföderskor vars barn inte fixerat sig, är det inte ovanligt att det sker först när värkarna börjat. Många kvinnor upplever en surrande känsla i slidan när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten och ev. obehag när man sätter sig för snabbt på en hård stol. 

Vid det här laget kan din barnmorska förmodligen säga på ett ungefär hur stort barnet är. Men glöm inte att det bara är en uppskattning. Exakt hur stort barnet är kan ingen säga innan det föds. Nu börjar moderkakan åldras och dess uppdrag att förse ditt barn med näring är snart avslutat. Då den blir sämre på att överföra näringsämnen så kan det finnas blodklumpar och förkalkade fläckar på dess utsida. 

 
 

LoVe

 

 


Kommentarer


  1. Anonym 30 november, -0001 on 00:00 Svara

    åh vilken fin mage 😀

  2. Stina 11 december, 2009 on 10:51 Svara

    Hej! Snart dags för dig! Är det första barnet? Det kommer bli så mysigt!! Har en ny tävling inne hos mig med mammaklänningar från mamalicious! Perfekt för dig, hem i med posten innan jul! 🙂 Kika gärna in!

  3. mina 11 december, 2009 on 18:55 Svara

    God kväll.Så fin mage du har.Ja nu börjar det närma sig..Hoppas att man inte behöver gå över..men det visar sig.Ha en skön kväll med magen i vädret.kram

  4. Nina 11 december, 2009 on 20:07 Svara

    Nu när jag äntligen slutat må illa och ha behovet att äta HELA tiden så är det ”bara” tröttheten som fortfarande som sitter kvar. 😉

    Vilken FIN mage du har! Jag längtar tills jag har en likadan. Spännande att slemproppen redan gått! All lycka!

  5. Sabine 11 december, 2009 on 23:40 Svara

    Vet du var du får för något? Annars måste jag bara gissa på pojke! 🙂 Från de jag kunde klocka första värken till de Alice kom ut tog de 20 timmar. Men det kändes inte som så länge. Innan det började göra för jävla ont så tyckte jag det var skitkul att klocka värkarna:) Jag kom in på fl vid 02 och då räknar jag det mer som att de började, och då tog de 8 timmar. Men jag tyckte det gick snabbt ändå faktiskt. Lycka till med förlossningen nu:)

  6. carolina 14 december, 2009 on 16:17 Svara

    åh vilken fin mage du har! ska bli kul att kika in här när den lille är född också=)

  7. V 38 | Sara Tilling 17 augusti, 2011 on 12:33 Svara

    […] HÄR kan Ni se hur jag såg ut med Wildingen i magen. Fortfarande större med ettan alltså Postat den 17 augusti, 2011 kl. 12:33 Postat i Minibebis. Bokmärk permalink. ← Hemskt! […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna