En livsstilsblogg om mammalivet i Stockholms Skärgård som biträdande förskolechef och hälsocoach med fem flickor och ett husbygge. En inspirationskälla till en hälsosam, lycklig och hållbar livsstil. För kontakt: [email protected]

En mer sofistikerad smörgås och en fredagspressie

2015-01-30 18.05.05

Underbara härliga fredagskväll, min absoluta favorit kväll på veckan då du har hela helgen framför dig. Min dag blev inte alls som planerad idag, min chef T som jag skulle ha suttit i möte med idag och diskuterat kring verksamheten, tittat över de nya sökande, barnlistor, beställningar och måndagens personalmötesupplägg halkade så illa att han istället fick spendera dagen på akuten. Senare visade det sig att det var två frakturer både i fot och ben...så kan det gå.

2015-01-30 17.49.53

Magnus och jag kör en dejt night at home ikväll (jag längtar till vår nästa RIKTIGA dejt om fyra veckor då vi ska spendera en hel dag och kväll i stan…UTAN BARN) och jag gjorde goda varma smörgåsar till middag, enligt mig en mer sofistikerad variant än de vanliga med ost och skinka. ICA Maxi har ett fantastiskt gott bröd från deras egna bageri som jag självklart har glömt bort vad det heter…Pommerad eller dylikt med flingsalt ovanpå, vitlök, oliver och tomater inbakade. Jag använde brödet till botten och gjorde en egen tomatsås:

1 burk soltorkade tomater i olja med oregano

En skvätt vatten

Salt

svartpeppar

2 msk tomatpuré

Häll av lite av oljan från tomaterna, skvätta över lite vatten, mixa alla ingredienser och bred på ett tjockt lager på brödet. 

Sen garnerade jag med parmaskinka och stark och smaksatt ost. In i ugnen tills osten har smält. Strö över lite ruccola och parmesanost innan du serverar. Gott med plommontomater till.

Perfekt med ett glas Prosecco till.

Jag som knappt har ätit bröd på hela veckan kom på mig själv att nästan kasta mig över de väldoftande och varma smörgåsarna. Jag skulle lätt ha kunnat sitta och doppa det kvarvarande brödet i såsen hela kvällen, men för min mages skull så höll jag mig.

2015-01-30 17.57.00Egentligen så har jag svårt för kläder med olika motiv på som Disney, men jag kunde inte hålla mig när jag såg dessa på Kappahl idag när Maja och jag sprang in och förnyade hennes garderob med tröjor och byxor. Det fick bli en fredagspressie till vår Frost dyrkande treåring. Om hon blev glad? Gissa.

Nu ska Millie nattas och jag och Magnus kör vår fredagsklassiker med brasa, filt, Prosecco och två avsnitt av Suits, romantiskt va? Hur brukar era fredagsupplägg se ut?

Kraaam

J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *