Välkommen till Prinsmamman och Prinsen. Bosatta i Bromma, med hjärtat i Dalarna. Mamma till Prinsen, som föddes 7 april 2013. Följ med i vår vardag, ta del av våra äventyr och det vi tycker extra mycket om. Fotograf och mamma med stort intresse för barnkläder, inredning och annat vardagsglitter. Vi finns även på Instagram @prinsmamman_se För kontakt: [email protected]

Kärlek bland mammor

IMG_0198 (2)
Ett gäng glada mammor försöker tajma ett hopp med kameran. Det gick sådär, men roligt hade vi.
Jag har upptäckt en sak sedan jag blev mamma. Det finns en hemlig VIP-klubb i vårt samhälle som man inte vet om förren man själv har blivit medlem. Det är klubben för gravida och mammor. Ett hemligt sällskap med hemliga signaler och koder. En liten nick eller ett leende när man möts på stan. Medkänslan när någon annans barn gråter. Igenkännandet hos den gravida som ömt klappar på sin mage. Det är något speciellt med den här klubben.Som vuxen tycker jag att det har vart mycket svårare att träffa nya vänner i en ny stad. De flesta har sina vänner sedan tidigare och det är svårt att komma in som ny. Men i VIP-klubben är det så mycket lättare. Helt plötsligt är man medlem och det känns så naturligt att börja småprata om sina små med en främling i väntrummet på BVC. Många nya vänner möts såhär. Första gemensamma nämnaren är barnen. Sedan upptäcker man hur mycket annat som är spännande hos denna främling och hur bra man trivs i varandras sällskap. Helt plötsligt har man ytterligare en vän för livet.
IMG_0195[1]

Det finns en film som heter Hundtricket. Där har någon listat ut att man kan ragga tjejer i parken med en hund som ”lockbete”. En rolig parallell är att samma fenomen går att applicera på gravida och mammor. Ta en sväng med magen eller barnvagnen i parken och träffa nya bekanta och vänner. Bli medlem i denna värdefulla VIP-klubb och dela erfarenheter, lycka och bekymmer. Alltid finns det någon i närheten som upplevt samma.
imageFotograf: Photobyjenny.se

Det som börjar med en gemensam nämnare slutar med vänner för livet. Vissa träffar du i väntrummet på BVC, vissa möter du i lekparken och vissa möter du på nätet. Det är också det om är det fina med den här klubben, den är global och det finns mötesplatser överallt. Jag har haft turen att möta några av mina käraste vänner i den här klubben. Vissa har jag även lyxen att kunna träffa och kramas med, medan andra finns i en annan del av landet och världen. Men lika värdefulla för det. I VIP-klubben har avståndet ingen betydelse för den värme som uppstår.
image

Jag har verkligen haft lyxen att träffa så många härliga mammor via bloggar och instagram senaste året och jag känner mig lyckligt lottad och bortskämd. Men mitt i allt detta blir jag så ledsen över en sak. Det är när sociala medier i stor utsträckning används som plattform för elakheter och påhopp. Jag kan verkligen inte förstå alla dessa påhopp och elakheter som sprids som en löpeld. Både anonymt i bloggar, men även helt offentligt på Instagram. ”Varför gör du så, sådär kan du inte göra?!” ”Jag skulle minsann inte välja att ge honom/henne…” Hela tiden ska det pikas för något. Nu har jag varit väldigt skonad från detta, men jag ser så många andra bli mer eller mindre attackerade. För mig är det obegripligt och sorgligt hur vissa agerar. Ibland undrar jag om det är med avsikt att såra eller om det bara råkade bli väldigt felaktigt formulerat. Att ta ett steg tillbaka, läsa och fundera över vad det är jag vill säga och varför kan vara bra att tänka på innan man trycker på ”skicka”
image
Precis som du vill det bästa för ditt barn, så kan jag svära på att alla andra mammor vill detsamma för sina barn. Vi har alla olika värderingar, referenser och utgångspunkter. Men i slutändan vill vi alla samma sak. Jag önskar att vi alla kan öppna våra hjärtan lite mer och ge varandra pepp istället för depp (Dåligt rim, jag vet) Tänk så mycket kunskap, erfarenhet och tips vi besitter tillsammans. Om vi kan lägga alla pekpinnar åt sidan, öppna upp sinnet och vara öppen för andras tankar utan att dömma. Berömma varandra och ge varandra de där komplimanger som vi tänker,men sällan säger eller skriver. Ja, då skulle atmosfären bli så mycket varmare.

10 reaktioner på ”Kärlek bland mammor

  1. Va fint du skriver. 🙂
    Jag blir många gånger nästan lite mörkrädd över hur en del föräldrar behandlar varandra, framförallt på nätet (skyddad bakom en skärm). Slutade ganska snabbt att läsa på vissa forum just pga av den hårda tonen. Att peppa varandra borde ju vara så mer värt än att trycka ner. <3

  2. Väldigt bra skrivet tycker jag! Jag förstår inte heller behovet att trycka ner andra… Mycket bättre att lyfta varandra och peppa!
    Härligt att du har träffat så många fina vänner 🙂
    KRAM

  3. Jättefint skrivet! Och tack för att du kom på mitt event, tråkigt bara att jag inte var med på bild 😉 Men hörde att det var då jag tog ikapp min ”egentid” med massage och lyx ;P Kram <3

  4. Jättefint skrivet! Jag har sluppit allt det negativa, men har bloggvänner som inte varit lika lyckligt lottade. Men man ska komma ihåg att det alltid är fler snälla än elaka kommentatorer där ute!
    <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *