Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Fredagsmys hela dagen lång!

Imorse svängde jag in på Ica för att köpa grädde innan jag åkte till förskolan. Behövde det för att göra currysås till kycklingspetten som skulle serveras till lunch. Möttes av trevlig personal och jordgubbar innanför dörren. Åhh! Jordgubbar.. Perfekt fredagsmys till mellis på förskolan. =) Plockade på mig några lådor och ett par liter grädde.

Sen följde en härlig arbetsdag. Perfekt väder för utevistelse. Varmt och mulet. =)
Fredagskänslan infann sig verkligen när jag kom ut med jordgubbar och vispgrädde. Alla nöjda och glada.

jordgubbar och grädde

Vi funderade på träden vi har runt utegården. Stammarna ser ut som björk.. fast fel färg. Löven ser inte ut som björk.. och träden har bär. Hmm.. Mest fundersamma på om bären går att äta eller om dom är giftiga.
Det är ju som dumt att ha giftiga bär i förskolemiljö.

En snabb koll på det så kom vi fram till att det är kopparhägg. Fullt ätliga bär. =)
Funderar nu på om vi kan använda bären till något? Häggbärssaft är ju otroligt gott t.ex. Kan ju testkoka lite saft för att se om det blir bra.

Nån som har erfarenhet av kopparhägg?

Kopparhägg

När vi avslutat arbetsdagen och stängt förskolan för idag åkte vi hem. Moa och Isabelle hade bjudit över lite kompisar på pyjamasparty. Lite oklart hur många som skulle komma.. men det visar sig väl. =)
Ingen lugn hemmakväll som väntade med andra ord. 😉

Vi beställde hem några pizzor till tjejerna. De hade själva ordnat med godisinköp och arrangerat lekar. Poolhäng var också inplanerat tydligen.
Det är härligt att se deras engagemang kring att ordna en sån här tillställning. =)

Pyjamasparty

pizzabuffé

Vi själva lyxade till det med kräftor nu på kvällen. =)
De senaste åren har vi lyckats vara på resande fot och bjudit vänner i Stockholm på kräftor den här tiden på året.. Det brukar bli mycket trevliga kvällar.
Tyvärr hade vi inte direkt möjlighet att åka iväg nu i graviditetens slutskede.. så vi får sikta på nästa år istället. 😉

kräftskiva

skaldjursbuffé

Nu ska vi snart ta och natta kudden.. och fundera på vad vi ska hitta på den här helgen. Ser ut som vädret inte kommer vara speciellt trevligt. Regn hela helgen.. =/
Det finns ju iofs saker att göra inne.. så det löser sig nog. =)

Ha en trevlig helg!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *