Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Gräva i det förfluta..

Idag blev min arbetsdag på förskolan lite kortare än vanligt. Klockan 13.00 hade vi ett kundmöte inbokat. Vi har fått förfrågan om att fixa mat och bröllopstårta på en bröllopsfest för cirka 50 personer. Självklart fixar vi det!
Vi hade möte med brudparet för att få en bild av vad de tänkt sig. Nu ska vi ta fram ett par förslag som vi hoppas kommer passa deras önskemål. =)

Efter mötet bytte jag om till hemmafixarkläder och gick ut. Solen sken och inga regnmoln på ingång. Fram med tjäran för att måla klart pallkragarna! =)
Målade klart dom, la på sista markduken och fyllde på singel innan middag. Nu är själva trädgården klar! =D

odla i pallkrage

Efter middagen fortsatte jag att pyssla på ute. Bara för att trädgården är klart betyder det inte att allt är klart.. 😉
Nils och Signe var med en stund också innan Erik tog in dom för nattning.

De hann med att leka en stund innan bad.
Deras absoluta favoritgrej är lekköket vi köpte till dom i 1-årspresent. De har nog lekt med det varje dag faktiskt. Så väl investerade pengar. =)

bada barn

Jag skottade jord som jag hämtade i komposten.. Den där komposten lär väl ha anlagts när huset byggdes och sen är det nog aldrig nån som tömt den riktigt. Under alla år har det fyllts på och fyllts på.
Jag har säkert hämtat 50 skottkärror jord där och det finns mer att ta.

Den här delen av gården har blivit ett nytt favoritställe för mig. Känns som man bor på landet fast man bor centralt. =)
Och kul att gräva och se om man hittar något annat än jord. Har hittat trasiga blomkrukor, legogubbar, knallpulverskott, nån plastpåse, massa solrosfrön som skvallrar om att nån har matat fåglar, grillkol, den gamla stommen till komposten som legat under jord och förmultnat.. med mera..

kompost

.. och så hittade jag den här i jorden:

fallskärm

Helt plötsligt var jag 8 år gammal! En sån här fallskärm med gubbe hade väl alla som barn? Många minnen som kom upp till ytan helt plötsligt! =)
Tyvärr hittade jag inte gubben som hör till.. undrar om den ligger där nånstans? Eller om den kommit bort?
Ska nog ta å gräva lite till i komposten och se. 😉

fixa trädgården

Har iallfall försökt att få ordning runt trädgården. Jämna till gräsmattan, fylla på med jord.. å sen får vi så gräs.
Vi har också fått el till lamporna i växthuset. Sen ska det monteras upp lampor på det vita insynsskyddet för att lysa upp lite nu mot hösten. Hoppas på bra väder så vi hinner fixa det nån dag.

snyggaste trädgården

lampor i växthus

För övrigt så gick Linda in i vecka 36+0 idag! Hurra! =D
En vecka har gått sen vi åkte in till förlossningen p.g.a. sammandragningar. Skönt att det gått ännu en vecka så bebisen hunnit mogna.
Nu ska vi bara försöka hålla Linda lugn några veckor till.

gravidmage vecka 36

gravid vecka 36

Ha det så gott!
Kram Hampus
Polyfamiljen

En reaktion på ”Gräva i det förfluta..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *