Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Hårt arbete lönar sig!

Det här är Lindas utsikt om dagarna. 😉

Som det är nu känns det ju bäst om Linda ligger på soffan om dagarna för att undvika att trigga igång några sammandragningar. Det är ju fullt förståeligt att det blir en aning drygt och tråkigt att bara ligga på soffan.. så ibland smiter hon därifrån och försöker hänga nån tvätt, plocka disk eller något annat. Då får vi vänligt men bestämt leda henne tillbaka till soffan. 😉
Nu är ju varje dag bebisen stannar kvar i magen en vinst!

babblarna

Morgonen började 07.30 bestämde Nils och Signe. Frukost och morgonmys innan vi drog igång med hemmafixandet.
Jag tog tag i att rengöra poolen. Nu kan barnen äntligen bada efter allt trassel med poolpumpen. =)

Pool hemma

När poolen var ren tänkte jag fortsätta med trädgården. Erik åkte iväg för att köra mat till äldreboenden och sjukhem. Jag hade Nils och Signe med mig ute och tänkte att de kunde leka runt där jag höll på.. Men det var ju vad jag tänkte. Inte vad de tänkte uppenbarligen. =/
De traskade iväg och skulle upptäcka mer än leksakerna och grejorna runt växthuset. Jag försökte säga åt dom att stanna där jag var. Men öronen är nog bara för prydnad.. för de verkar inte höra något. 😉

Så jag fick lägga bort spaden och följa med dem runt gården istället. Kolla på bilarna, gräsklipparen, plocka sten och andra intressanta saker. Vi kollade vinbärsbuskarna och de svarta vinbären har mognat. =) Där blev det ett stopp för mellanmål.
När de var trötta på vinbär hittade vi jordgubbsplantorna och åt upp alla röda jordgubbar.

mogna svartvinbär

Fixa runt trädgården

små barn jordgubbar

När Erik kom tillbaka åt vi lunch och sen sov Nils och Signe middag.
Så.. nytt försök att jobba på med trädgården. =)

Tog bort den sista pallkragen som stod där innan och jämnade till jorden innan jag la på markduk. Sen placerade jag ut pallkragarna och vägde in dom så det ska se någorlunda rakt ut.
Och nu började det riktiga jobbet. Att fylla pallkragarna med jord.

fixa snygg trädgård

odla tips

Sex pallkragar, tre på höjden.. då krävs det en del jord för att fylla upp! Tog skottkärran och hämtade från komposten. Fem skottkärror plus fyra jordsäckar i varje.
Härligt med fysiskt arbete! Behövs ingen annan träning idag kan man säga.

anletes svett

Jordgubbarna trängdes i en pallkrage förut. Delade upp plantorna så det räckte till två pallkragar. Hoppas det blir mer jordgubbar nästa sommar nu när de har bättre utrymme att växa.
Sen drog jag en liten chansning. Hade sått morötter i den pallkrage jag flyttade. Morötterna är fortfarande ganska små och skulle behöva växa några veckor till. Så jag tog och planterade om morötterna i den nya pallkragen.. Har aldrig hört någon som planterat om morötter. Så nu är frågan om det funkar? Hoppas på det iaf. =)

Vattnade alltihopa rejält och kollade över plantorna i växthuset. Där växer det som bäst nu. =) Nu hoppas vi att det får vara frostfritt ett tag till så vi hinner skörda.

plantera om morötter

odla i växthus tips

odla meloner

odla gurka tips

odla paprika

snygga upp trädgården

Mycket arbete återstår för att få klart runt växthuset. Men det blir nog bra tillslut. Hårt arbete lönar sig förhoppningsvis.
Gav mig vid klockan 18.00. Nils och Signe behövde bada och det finns saker att göra inne innan man kan avsluta dagen helt.
Linda hade tydligen smugit sig in i köket och gjort chokladfondant under tiden.. Mycket gott! =)
Fick leda tillbaka Linda till soffan igen. 😉

chokladfondant recept

Nu tackar vi för idag och ser fram emot en härlig arbetsvecka på förskolan. =)

Ha det gott!
Kram Hampus
Polyfamiljen

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *