Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Mentala övningar i gymmet.

Jaha.. eftersom saker i det här hemmet har bestämt sig för att gå sönder nu ett tag så kunde ju inte gräsklipparen vara sämre. Den hakade på trenden och strejkade även den. 😉
Erik konstaterade att det var en drivrem som trasslat ihop sig. Puh! En relativt billig och lätt sak att byta. =)

drivrem åkgräsklippare

Idag har det faktiskt varit helt okej väder! Sommaren har ju erbjudit en del regn hittills. Men idag var det äntligen uppehåll och soligt mellan varven. Erik har snickrat på med uteserveringen. Signe och några fler barn har varit med och övningssnickrat. =)
Imorgon åker taket förhoppningsvis på och det ska byggas ett staket runt golvet för att rama in det hela. Snart klart för att bära ut borden. =D

Övningssnickrar

Utöver att jobba har jag hunnit med en timme i gymmet. Jobbar på med konditionen.. målet är ju Vasaloppet 2018. Det kan ju kännas långt bort nu.. men räknar man träningstillfällen så är det inte så mycket. Det är väl cirka 8 månader kvar.. cirka 4 veckor per månad. 32 veckor ungefär.. Tränar 3-4 gånger i veckan. Det ger mellan 96 – 128 träningspass innan Vasaloppet.
Ska hinna med att arbeta upp både styrka och kondition.. och träna skidåkningsteknik bara vintern kommer.
Så det är inte läge att fuska någon vecka här och där känns det som.
Vill ju vara säker på att orka de 90 kilometerna på skidor utan att det ska vara en enda plåga. =)

Dagens träningspass bestod av rodd.
Roddmaskinen och jag kommer egentligen inte så bra överens.. Det är tråkigt att ro i gymmet..
Har hittat på några mentala hjälpmedel för att inte ge upp efter två minuter.

För varje roddtag jag gör räknar jag.. Måste räkna till 100 innan jag får kolla på tidtagningen. Okej.. 3 minuter och 22 sekunder har gått.
Läser en låttext för mig själv i huvudet.. Varje roddtag är en stavelse.. Exempelvis Lill-a sni-gel akt-a dej, akt-a dej, akt-a dej. Lill-a sni-gel akt-a dej. Ann-ars tar jag dej. Varierar med olika låttexter och ser hur många minuter och sekunder varje låt tar..
Rabblar alfabetet. En bokstav för varje roddtag… A – B – C… Alfabetet tar ungefär en minut..
Lyssnar på en låt och bestämmer mig för att inte kolla på klockan innan låten är slut. För att det ska funka måste det vara en peppig och bra låt. Annars kollar jag klockan ändå..

Delar upp roddpasset i 10 minuters intervaller i huvudet. Tänker att jag måste klara tio minuter. När jag kommit över det måste jag klara tio till.. och så vidare..

Alltså.. är det fler som håller på såhär när man tränar?? Känns ju lite galet när jag skriver det. 😉
Men det är endast roddmaskinen som kräver dom här mentala övningarna.. för den är sååååå tråkig!
Skönt när det är gjort dock. Rodd tar ju bra på hela kroppen! =)

Roddmaskin

Efter jobb och träning har vi fixat lite hemma.
Nils har hjälpt till vid datorn. Dator, telefon och iPad är det roligaste som finns tycker han. Hmm.. märkligt att det är så i så tidig ålder. Inget barn borde tycka att det är roligt att glo på en skärm..

apple skärm

Signe har varit ute i sandgropen och lekt.. Stackars barn.. har inte ens en vettig sandlåda. 😉
Men det struntar dom förmodligen i. Sandgropen är superkul.
Får se om vi bygger en sandlåda nån dag snart. =)

bygga sandlåda

Nu har vi landat i soffan med Ernst som sällskap. 😉

Ha det så gott!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

3 reaktioner på ”Mentala övningar i gymmet.

  1. Lyssna på en spännande talbok, med nån duktig uppläsare. Då tänker man inte på att det är enformigt det man håller på med!

  2. Bra med talböcker för såna som är mycket i farten och kanske inte hinner sitta och läsa vanliga böcker:) kolla Storytel och liknande. Jag tror ni kan ha ett abonnemang och flera som använder:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *