Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Vlogga?

Får inte något vettigt gjort här hemma i dag så gör ett försök med ett blogginlägg i väntan på inspiration. Min plan för dagen var att tvätta upp de nya bebiskläderna vi köpt så det har jag faktiskt gjort, sedan måste vi tvätta tyget på babyskyddet då det stått i Moas garderob i snart ett år. Det har inte blivit gjort då det står intryckt i ett hörn i hallen bakom alla Alexanders möbler nu istället. Kanske kan få hjälp att få fram det när Hampus och Erik kommer hem så vi även kan bocka av det. Det sista jag hade på min lista för i dag var att packa BB väskan, som ni vet har jag redan börjat plocka fram  lite saker som ska med men dom har legat i en hög i ett skåp i tvättstugan, borde komplettera det jag inte tagit fram och sedan få ner det i en väska.. Detta har jag börjat med men eftersom vi haft en rokad med tvättmaskiner och torktumlare i tvättstugan och nu har 3 maskiner som ska få plats måste vi flytta ut skötbäddarna från det lilla utrymmet där maskinerna står till ”torkrummet” vilket medför att vi måste hitta en bra förvaring för barnens kläder. Har dom upphängda på galgar nu men det får tyvärr inte plats någon stång där skötbäddarna nu ska vara.. Ilandsproblem! Så nu råkade jag fixa ett kaos där ute istället för att få bättre ordning…ska givetvis fixa iordning men har börjat inse att jag borde ha en stol i tvättstugan så jag har möjlighet att sätta mig ner och vila lite emellanåt, tillbringar ju ändå några timmar där varje dag. Ryggen tycker dock inte det är helt okej att stå så länge längre.

Nu till något annat..

Eller egentligen inte, har fått kommentarer om att ni önskar att vi ska börja vlogga. Och ja tanken har funnits men så går dagarna och det skjuts hela tiden på framtiden. Sen har både jag och Hampus varit så himla förkylda och haft en väldig hosta i flera veckor nu att det inte varit läge pga det. Tänkte vi skulle börja med att lägga upp klippet som ÖP gjorde hemma hos oss förra året. Insåg när vi kikade på det i går att mycket har hänt sedan dess vad gäller renoveringen. Så det hade varit lite roligt att kunna jämför vilka förändringar vi gjort, det är ju när man jämför man inser att vi inte bara legat på latsidan:) Även om det fortfarande finns massor kvar att göra, blir man någonsin klar med ett hus? Tror inte det..

Skulle ni uppskatta om vi började vlogga? Vad vill ni att vi vloggar om?

Sen måste jag fråga er om tips, vi har lyckats få myror inne, speciellt i vardagsrummet, inte jättetrevligt att sitta i soffan och se myror krypa runt på bordet eller på sig själv.. ganska äckligt faktiskt. I helgen storstädade vi hela vardagsrummet, drog fram soffan, dammsög både under och i soffan torkade av allt, dammsög mattan noga och tog ut och piskade den i hopp om att det skulle hjälpa. men nej, dom är kvar… Förstår inte var dom kommer ifrån.. Så vad har ni för supertips?

Avslutar med en liten uppdatering om bebisen, den sparkar och står i i princip dygnet runt, ibland känns det som att den förflyttar hela mig när den tar i som mest. Tänk att en så liten bebis kan ha sådan kraft. Hampus sa någon morgon att han känt att bebisen hade sparkat något hemskt under natten och frågade hur jag kunde sova. Det kunde jag inte:) Nu har vi passerat både Isabelles och Nils och Signes födelsevecka, känns skönt att veta nu att för varje dag som går så minskar vi dagarna vi eventuellt skulle bli kvar på neo om den kommer tidigare. Tänk om vi klarar oss hela vägen till det planerade snittet och får åka hem efter 2 dagar bara, det kommer kännas konstigt.

Blev ett långt inlägg utan bilder, ber om ursäkt för det. Måste verkligen bli bättre på att ta bilder och då gärna med den stora kameran så bilderna blir bra. Väldigt smidigt att ta kort med mobilen då man alltid har den med sig men skillnaden på bilderna blir ju enorm om man jämför med dom som är tagna med stora kameran.

Ha det gott så länge.

3 reaktioner på ”Vlogga?

  1. Håller tummarna för att ni får gå planerad tid ut med bäbisen och att allt går bra!
    Mot myror rekommenderar jag fun light saft. Vi häller det runt rabatten där vi får mkt myror och de är borta dagen efter. Så vi har slutat att dricka det för vad det än innehåller kan det inte vara bra ?

  2. Jag bor på Malta sedan flera år och något jag lärt mig så är det husmorstips mot diverse kryp. Kanel mot myror! Vi har bara använt kanelpulver men det kanske inte funkar med småttingar… Det hjälper väldigt bra dock, försök hitta boet och håll småkidsen därifrån. Mot flugor och mygg: dela en citron och stick ned hela nejlikor i köttet. Ställ ut på uteplatsen, vid öppna fönster och altandörrar. Funkar strålande! Citronella mot spindlar och kackerlackor! Blanda med vatten och spraya här och där ? Ha en fin dag, kram!

  3. Åh vad kul att ni börjar fundera på att vlogga!
    Jag, och många andra, vill nog helst bara få följa med i det vardagliga. Det är inte tråkigt att se när du hänger tvätt, eller Hampus är på gymmet. Vi alla följer ju er blogg för att läsa om allt ni gör, oavsett om det är ”roligt” eller inte.
    Jag håller tummarna för att bebisen inte sparkar sig ut från magen än!
    Kram! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *