Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Äpplet faller inte långt ifrån trädet..?

IMG_5191

Först en fråga.. vad är det här för kryp?!! Sittandes på en vägg på toaletten.. Såg inte speciellt mysig ut.

IMG_5192

Till lunch serverades Solrosplättar med grön ärtkräm på Regnbågens förskola idag.

Nu har sommarlovet börjat för barnen. Så nu behöver de aktiveras på ett eller annat sätt. Bäst är ju såklart när de kan aktivera sig själva och hitta på något.. Men ibland måste man hjälpa dem på traven för att de inte bara ska gå runt i cirklar hemma och tillslut klättra på väggarna. 😉

Tre av barnen följde med på jobbet. De brukar tycka det är kul mellan varven.. Dels är det roligt att det finns mängder med pyssel och annat att roa sig med.. Men mest av allt tycker de nog om att få hjälpa till. Det är ju toppen att få hjälp samtidigt som de är nöjda och får utvecklas.

Jag hade med mig Isabelle och Elliot i köket. De förberedde mellanmål till förskolebarnen. Jag gjorde en bananmannapudding, Isabelle och Elliot hjälptes åt att skära frukt och vispa grädde till.

IMG_5195

Isabelles farmor har jobbat i skolkök största delen av sitt liv, jag jobba i förskolans kök stor del av dagen.. och nu har Isabelle också hamnat där.
Vi har alla alltid trivts bra i köket.. Bakning och matlagning har legat mig varmt och hjärtat sen barnsben.
Är det så att äpplet inte faller så långt från trädet kanske? =)

IMG_5197

Idag skördade vi dom första tomaterna i växthuset! =)
Fem röda tomater hängde lysande röda på en planta. Startskottet har gått för tomatsäsongen.. Nu ska vi äta tomater tills det sprutar ur öronen framöver. 😉

Ska bli spännande att se hur mycket tomater de 26 plantorna vi har kommer ge.

IMG_5199

IMG_5200

Tack för idag, slut för idag.
Kramar Polyfamiljen

 

 

3 reaktioner på ”Äpplet faller inte långt ifrån trädet..?

  1. Omfattas inte privata förskolorskök av livsmedelslagarna?
    Super stränga och noga med kraven i köket på vår förskola. Där inne får bara kökspersonalen visats, och med särskilda kläder etc.

  2. Jobbar som förskollärare själv och är så nyfiken på hur det fungerar med er förskola? Får ”vem som helst ” jobba, även utan pedagogisk utbildning och hur ser det ut i köket, är det liksom bara att stövla in och laga mat? Jobbar kommunalt och här får vi knappt gå in i köket som personal, och absolut inte barnen, plus att det krävs utbildning hos pedagogerna. OBS, frågar av ren nyfikenhet, er förskola verkar toppen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *