Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Gymnastikuppvisning

Igår fortsatte jag med renoveringen av övervåningen. Helgens projekt bestod bland annat av att montera dit två nya innerdörrar, sätta lister och tapetsera klart de våder som fattades.
Tapeten kom på plats rätt snabbt. Det är ju inget krångel med det om det flyter på. Värre är det att sätta in dörrar.. Det är ett precisionsarbete som lätt påverkar humöret..

Eftersom standardmåtten tydligen förändrats sedan 1950 då huset byggdes passade de nya karmarna inte i hålen för dörrarna.. Alternativen var att köpa en något större eller något mindre dörr. För att slippa kapa reglar runt dörrarna valde vi de något mindre dörrarna.. vilket medför att karmskruvarna inte är nog långa för att nå reglarna.. så jag fick börja med att bygga på väggen lite.. Och väggen är tunnare än de nya karmarna.. då blir det till att försöka fixa det lite snyggt sen också.
Karmarna måste justeras så de är raka åt alla håll.. så försöka hålla ett vattenpass och skruva samtidigt. Smidigt värre. Och hur man än gör är det lätt att det drar sig en millimeter eller två åt något håll.. så får man skruva om. Och inte skruva för hårt så karmen böjer sig mot väggen.

Ja.. alla som någonsin försökt sätta in nya dörrar vet hur det här fungerar. Något man tror ska ta en halvtimme tar en halv dag. =/

Klockan tickade på.. och en timme innan vi skulle åka till Östersund för att gå på Wallmans on tour såg jag ut såhär:

glada snickaren

Linda stressade runt för att få alla klara inför avfärd. Barnen behövde duscha och leta åt vettiga kläder.. Vi skulle samordna alla våra föräldrar. Vi skulle alla samåka i Forden.. Erik skulle iväg och köra mattransporten klockan 16.00.. Och jag har inte ens börjat fundera på att duscha och byta om..
Gissa om Linda stressade upp sig lite mer? 😉

”Luuugn.. Vi hinner..”
Är ett uttryck som tydligen inte var uppskattat i det läget.. Som att hälla bensin på elden. Haha! =D

smårutig skjorta

Klockan 16.30 var alla redo, även jag. Vi packade in oss i bussen och åkte till stan.

Det här var vår julklapp till våra föräldrar. En mycket trevlig julklapp! =) Vi hade en härlig kväll med god mat och dryck samt härlig underhållning.

Polyfamiljen

meny wallmans

Idag var det gymnastikuppvisning för Moa och Isabelle klockan 13.00.
Innan det blev det inte så mycket gjort på hemmaplan. Vi fick lite sovmorgon då Nils och Signe sovit hos sina gudföräldrar. Vaknade strax efter klockan nio.
Klev upp och gjorde våfflor till frukost. Fick äntligen testa det nya våffeljärnet! Tummen upp för Åvikens våffeljärn.

Sen skulle vi hämta hem småtvillingarna och se till att Moa blev klar för uppvisning.

söt klänning barn

gymnastikuppvisning

Här är tjejerna innan uppvisningen. Temat var prinsessor och superhjältar. De ville givetvis vara prinsessor.
Under drygt en timme visade de upp en del av vad de lärt sig under året. Hjula, handvolt, ljushopp och allt vad det nu heter. Härligt att se. =)

 

gymnastik barn

strömsunds gymnastikförening

Efter gymnastikuppvisningen åkte vi hem och renoveringen kunde fortsätta. Den ena dörren var på plats.. medan den andra fortfarande väntade på att monteras. Det var ju inte helt enkelt.. Men innan kvällen satt den också där den skulle! Vi har burit in Isabelles möbler och försökt att städa undan lite. Det har ju en förmåga att bli lite stökigt när man håller på.

Nu återstår ”bara att fixa snyggt runt dörrarna också. Det är ju inte bara att sätta dit ett dörrfoder för att bli klar. Måste bygga igen och spackla väggen.. Måla lite.. å sen sätta dit foder.
När det är klart ska de sista listerna dit.. Vi ska byta taklampor och sätta upp lite hyllor.
Sen är det lite eldragning.

Det lär ju ta några dagar till innan det är helt klart på den här delen av övervåningen.. men snart så.. =)

sätta in en dörr

Nu tar vi och knoppar in.
Laddar för en ny arbetsvecka. =)

Ha det så gott!
Kramar Polyfamiljen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *