Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Magsjuka och renovering..

Imorse vaknade Signe först av alla. Hon stod och gapade i sängen och ville att någon skulle komma och ta upp henne. Jag masade mig ur sängen och släpade mig in i deras sovrum.
Å det var inte så konstigt att hon ville att någon skulle komma.. hon hade nämligen spytt ner både sig själv och allt i sängen.. Jippi!! Vilken härlig start på denna lördag. =/

Så det var bara att ta tag i att klä av Signe och duscha henne.. Rev ut alla sängkläder, madrass, spälskydd och alltihop.
Startade tvättmaskinen och tog sedan med Signe in till vardagsrummet. Där mös vi ner oss en stund framför tv´n innan de övriga i familjen vaknade till liv.

magsjuka barn

illamående barn

Efter frukost var det bara att ta tag i renoveringen igen. Tänkte börja med att slipa väggar och tak.. och sedan slipa trappan.. men hittade givetvis inte någon slipmaskin. När jag slipade förra trappan för några år sen köpte jag en ny slipmaskin. Så vi har två slipmaskiner nu.. en större strykjärnsformad för större ytor och en liten trekantig för finlir.. Å ingen av dom hittade jag!
Så.. har vi förlagt dom? Lånat ut dom? Tappat bort dom? Ligger dom på förskolan? *Suck*

Skickade iväg Erik för att kolla på förskolan och skickade ett sms till syrran för å höra om dom hade en att låna ut lite akut.
Påväg till förskolan kom Erik på var en av slipmaskinerna ligger.. bakom soffan.. av alla ställen.
Den naturliga förklaringen till det är att jag brukar använda den för att fila Lindas fötter. Haha! Det går ju mycket snabbare än att använda en vanlig fotfil. =)

Minuterna senare svänger syrran in med en större slipmaskin. Perfekt! =) Då var det bara att börja slipa.
Men frågan var vår egna större slipmaskin är? Vore ju kul om den tog å kom fram.. =/

storlek sandpapper slipmaskin

Erik fick åka till bygghandeln efter han varit till förskolan. Behövde slippapper, färg och några lister.
Efter det har jag tillbringat hela dagen i trappan med att slipa, spackla, såga, spika och måla.. Många moment som ska gås igenom innan det blir klart.

Att slipa väggar och sånt är inte speciellt jobbigt i sig.. men arbetet efter. Fy f*n.. det blir fint damm överallt.. Även om man försöker täcka för med skynken så letar sig dammet ut och sprider sig över hela huset.
Vi har dammsugit och skurat ikväll.. men imorgon kommer det vara vitt på golvet igen då resten av dammet lagt sig. Sen behöver vi dammsuga väggar och tak också. Kul jobb! =(

Nordsjö grundfärg

Grundmåla panel

renovering av vägg

totalrenovering

renovera gammal trappa

måla panel vit

spackla skarvar

Imorgon blir det ingen slipning iaf. Näst på tur är målning av tak, väggar och trappa. Får se hur långt jag hinner under morgondagen. =)

bästa väggfärgen

Ha det så gott!
Hampus – Polyfamiljen

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *