Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Renovering av trappan.

äter som grisar

Idag blev det kortdag på jobbet för mig. Jobbade några timmar på förmiddagen för att se till att barnen på förskolan fick lunch. Sen åkte jag hem för att ta hand om Nils och Signe. Å kanske hinna med lite renovering när de sover middag.
På bilderna äter de lunch.. eller ja.. äter och äter.. Man kan ju undra vad i hela friden de pysslar med?! Maten verkar inte vara speciellt viktig att äta.. det är viktigare att kladda och slänga runt mat!

Tur vi har hund som tar hand om det mesta som hamnar på golvet.. å bordsskicket ska bara finslipas lite för Nils och Signe. 😉

sölgrisar

Även om de samlade några minuspoäng vid lunchen så uppvägde de snabbt det med att samla pluspoäng genom att sova lunch länge. Perfekt! Då var det bara att ta tag i projektet med den dolda trappan vi hittade igår.
Började med att ta bort väggen mellan lägenheten och trappan. Den befintliga trappan monterades ner för att ge plats åt trappan som är inne i huset istället.

ombyggnation av trappa

Reglade upp den biten av väggen som fattades. Skruvade dit spånskiva och gips. Ska isolera det från andra hållet senare.

De som monterat ner trappan för många år sedan hade varit noggranna med att märka upp vilka bitar som skulle sitta var. Det var ju skönt för mig nu! =)
Skruvade fast vagnstycken och började sedan pussla ihop trappan. Det gick förvånansvärt smidigt!

ta bort vägg

bygg en egen trappa

dolda rum

fynd i gamla hus

Nio timmar senare sitter trappan på plats! Woho! =)
Det kändes gruvsamt igår.. trodde de skulle ta flera veckor innan jag kommit så här långt.

Imorgon ska jag skruva och spika lite för att trappa inte ska knarra.
Sen blir det nog till att slipa lite.. för att sedan måla trappan vit. Den andra trappan till övervåningen är vit, så det är ju snyggt om det matchar.

öppnat upp väggen

bygga upp en trappa

fixa trappan

Nu återstår ”bara” resten att fixa.. Väggar och tak behöver spacklas och målas. Det ska sättas upp en panel på ena väggen.. Som ni ser på bilderna är den väggen panelad fram till där trappan börjar, så vi fortsätter med det hela vägen.
Vi ska montera skydd så man inte kan ramla ner direkt från övervåningen till nedervåningen. Någon form av ledstång kanske skulle varit bra också?
Den gamla finns sparad.. men den känns rätt omodern.

Ja…  å sen fortsätter renoveringen vidare in i lägenheten för att få till två eller tre sovrum istället för vardagsrum och förråd som finns där nu.
Å snart kommer utesäsongen också. Då vi ska slutföra panelen på utsidan av huset och bygga altan.. och så vidare, och så vidare..

Hurra! Vi behöver aldrig ha känslan ”jag har inget att göra” något mer i hela våra liv. 😉

Ha det så gott!
Hampus – Polyfamiljen

2 reaktioner på ”Renovering av trappan.

  1. Jag förstår inte hur och var ni finner all energi. Ni har flera (söta!) ungar, driver en förskola, renoverar huset, motionerar osv. Jag är avundsjuk, vill också kunna ha så många järn i elden utan att gå in i väggen. Kan ni inte berätta er hemlighet. Jag önskar jag kunna komma igång, men just nu skjuter jag mest upp saker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *