Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Rutinultraljud

Idag var det dags för rutinultraljud. Vi åkte in till stan tidigt i morse för att hinna dit och hitta en parkering i lugn och ro. Vi vet att det tar drygt en timme att köra dit.. men att leta parkering kan ju variera allt mellan 2 minuter och en halvtimme.. Det finns för hemskt dåligt med parkeringar vid Östersunds sjukhus tyvärr!

Hursomhelst.. vi kom in i god tid och satt i väntrummet. Där träffade vi en kär gammal vän som också väntar barn. =) Fint att träffas där när man i princip aldrig träffas annars. 😉

Det här med att vänta barn ska ju vara fint och mysigt sägs det. Men det är ju inte alltid så.. med tidigare graviditeter och förlossningar som varit lätt dramatiska så blir man ju en smula orolig. Har varit rätt nervöst första tiden av den här graviditeten med blödningar och misstänkt missfall. Vilket än så länge gått bra. Det har bara varit falskt alarm.
Så inför rutinultraljudet idag var det lite jobbigt.. Man vet ju inte hur det ser ut där inne..

Rutinultraljud

Det första läkaren säger är att hon ser ett hjärta som slår och allt ser bra ut! =D
Sen följde ett jagande av bra vinklar och bilder för att mäta huvudet och lårbenet.. Hitta alla organ, ben, armar, överläpp och så vidare.

Sen kom frågan upp om hur förlossningen kommer se ut med tanke på att Linda har genomgått två kejsarsnitt tidigare. Deras rekommendation är att inte försöka föda vaginalt då det innebär en ökad risk för både barnet och mamman p.g.a. de tidigare snitten.
Det var väl så det ante oss att läkaren skulle tycka så.. även om vår önskan är att få föda vaginalt. =/

Nåja.. det är ju ett tag kvar till BF, så vi hinner ju diskutera mer med läkarna. =)

Vi gick iaf från ultraljudsundersökningen med ett leende på läpparna och fina bilder på pyret där inne i magen. =D

Ultraljudsbild

Vi åkte hem och svängde ihop en tårta som vi fått beställning på. Den levererades som en överraskning till en kvinna som arbetar på kommunen.
Kul att större företag väljer att anlita oss för såna här saker. =)

fototårta beställ

Nu tackar vi för idag och ser fram emot morgondagen! Skärtorsdag och påskparad på byn med förskolebarnen står på schemat!
Sen blir det några lediga dagar med massa skoj.

Ha det så gott!
Kramar Polyfamiljen

En reaktion på ”Rutinultraljud

  1. Gå gärna med i gruppen Vbac Norden på Facebook, där finns många som fött vaginalt efter 2 snitt. (Här i Sverige) Finns även några som fött vaginalt efter 3 snitt där. 🙂 Finns både barnmorskor och kvinnor med egen erfarenhet i gruppen, finns även statistik (som visar att riskerna med vbac inte är mycket större alls. Riskerna med upprepade snitt är liksom inte roliga, men det glömmer läkarna ofta informera om.. tänker bland annat på placenta accreta och stora blödningar) Välkommen att gå med i gruppen om ni vill!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *