Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Lura barnen att äta nyttigt.

vattenmelon skepp

Så har ännu en arbetsvecka rundats av. På förskolan avrundade vi med lite frukt till mellanmål. Fixade iordning ett skepp av vattenmelon på ett hav av frukt. Ett lätt trick för att få barnen att äta bättre. 😉 En bit morot har väl aldrig varit så god som när man får plocka den ur sidan på ett skepp?! =)

minymo skalkläder

När vi kom hem fick barnen prova lite nya kläder. Vi hade beställt softshell-kläder till Moa, Isabelle, Nils och Signe. Elliot och Alexander hade redan en varsin uppsättning av dessa kläder. Oscar är tyvärr för stor för att matcha i samma uppsättning.
Snygga kläder från Minymo.. De passade bra på Nils och Signe, Isabelle har inte provat sina.. men däremot är vi lite fundersamma över hur de egentligen passar på de äldre barnen? För Elliots del är det inga problem då han har kroppsform som en sytråd. Men i övrigt känns det som kläderna är lite väl smala i modellen. Och går man upp en storlek blir det ju alldeles för långt i benen. =/
Vad sänder det här ut för signaler om kroppsideal för barn? Alla kan ju inte vara pinnsmala..
Hade kanske varit smart med justerbar midja, vilket det tyvärr inte är på dessa kläder.

Vi ska fundera på det här en dag eller två och barnen ska få testa kläderna igen..  så ska vi avgöra om det blir bra eller inte.

fondue

Till middag serverades fondue. Trevligt att sitta och pilla på med utan stress såhär på fredag. =)

fondue

Lite senare på kvällen parkerade vi oss i soffan. Let’s dance och fredagsmys fick avsluta veckan och inleda helgen. =)
Har kolhydratladdat riktigt inför imorgon. Hampus ska ”övningsköra” ett skidlopp på 44 km inför nästa helgs bravader.

Ha det så gott!
Kramar Polyfamiljen

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *