Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Det finns alltid en lösning!

kaffeburk Ibland stöter man på motgångar i livet.. En del motgångar är stora, men andra är små.. Oavsett vilka motgångar vi stöter på gäller det att lösa problemen och inte stå rådlös.

Igår när det började närma sig eftermiddagskaffe upptäckte jag plötsligt att kaffet var slut! Helt slut! Inte ens en smula kaffe i botten på burken! Ja, vi förstår ju paniken som kommer över en då! 😉
Snabb lösning på det!?
Som tur är har vi goda grannar på vår arbetsplats. =) Erik sprang ner till företagshälsan och flirtade lite med damerna där och kom tillbaka med två koppar kaffe.
Puh! Problemet löst.

 

göra eget smör

Nu ikväll dukade vi fram kvällsfika. Rostat bröd, marmelad, ost… smör..? Inget smör!? Suck!
Som tur är finns det av nån anledning alltid grädde i det här huset. =)
Plockade fram ett minne långt inne i huvudet.. redan på dagis fick jag lära mig hur man gör eget smör.
Hällde grädde i skålen till vår KitchenAid. Drog igång den på max och körde några minuter tills grädden blivit övervispad och vasslat ur sig.
Hällde av vätskan, tillsatte salt och vispade ett par minuter till.
Klart! =) Kvällsfikat räddat.

Det här ska jag ta med mig till planeringen på förskolan. Problemlösning – det finns alltid en lösning.
Och barnen ska få lära sig göra eget smör! Jag har ju haft nytta av att lära mig det.. även om det tog ungefär 27 år. 😉

Ha det så gott!
Hampus – Polyfamiljen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *